View Single Post
Old 11th June 2019
PapaParrot's Avatar
PapaParrot PapaParrot is offline
parrot
 
Join Date: Jul 2015
Location: Durango, Mx.
Posts: 415
Default

Interesting, I mentioned earlier, the power failures here occur pretty often, and yes, this is the first time anything like this occured. Usually, when the power fails, and then when it is back and I turn the PC on again, no big deal, it will boot, and yes it will say something like "Not shutdown properly, or clean, checking file systems", and it will take longer then normal because it runs checks on all the file systems, then boots.
I am not sure that I actually lost the /bsd file, I did not think to look at that when I booted with the USB drive.
I have not installed the smartmontools, as suggested, yet,...however I do have some reasons to think there may be some problems with the HD on this old PC, it is a Dell, :
Code:
OpenBSD 6.5 (GENERIC.MP) #3: Sat Apr 13 14:48:43 MDT 2019
    deraadt@amd64.openbsd.org:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
real mem = 3164598272 (3017MB)
avail mem = 3059122176 (2917MB)
mpath0 at root
scsibus0 at mpath0: 256 targets
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.5 @ 0xf0450 (82 entries)
bios0: vendor Dell Inc. version "A06" date 11/03/2010
bios0: Dell Inc. OptiPlex 780
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: TCPA checksum error
acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP SSDT APIC BOOT ASF! MCFG HPET TCPA DMAR SLIC SSDT SSDT SSDT
acpi0: wakeup devices VBTN(S4) PCI0(S5) PCI4(S5) PCI3(S5) PCI1(S5) PCI5(S5) PCI6(S5) USB0(S3) USB1(S3) USB2(S3) USB3(S3) USB4(S3) USB5(S3)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz, 2992.90 MHz, 06-17-0a
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,XSAVE,NXE,LONG,LAHF,PERF,SENSOR,MELTDOWN
cpu0: 6MB 64b/line 16-way L2 cache
cpu0: smt 0, core 0, package 0
mtrr: Pentium Pro MTRR support, 7 var ranges, 88 fixed ranges
cpu0: apic clock running at 332MHz
cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.2.2.2, IBE
cpu1 at mainbus0: apid 1 (application processor)
cpu1: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz, 2992.50 MHz, 06-17-0a
cpu1: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,XSAVE,NXE,LONG,LAHF,PERF,SENSOR,MELTDOWN
cpu1: 6MB 64b/line 16-way L2 cache
cpu1: smt 0, core 1, package 0
ioapic0 at mainbus0: apid 8 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins, remapped
acpimcfg0 at acpi0
acpimcfg0: addr 0xf8000000, bus 0-63
acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
acpiprt0 at acpi0: bus 4 (PCI4)
acpiprt1 at acpi0: bus 2 (PCI2)
acpiprt2 at acpi0: bus 3 (PCI3)
acpiprt3 at acpi0: bus 1 (PCI1)
acpiprt4 at acpi0: bus -1 (PCI5)
acpiprt5 at acpi0: bus -1 (PCI6)
acpiprt6 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpicpu0 at acpi0: C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu1 at acpi0: C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpibtn0 at acpi0: VBTN
"*pnp0c14" at acpi0 not configured
acpipci0 at acpi0 PCI0: _OSC failed
acpicmos0 at acpi0
cpu0: Enhanced SpeedStep 2992 MHz: speeds: 3000, 2667, 2333, 2000 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel Q45 Host" rev 0x03
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "Intel Q45 PCIE" rev 0x03: msi
pci1 at ppb0 bus 1
inteldrm0 at pci0 dev 2 function 0 "Intel Q45 Video" rev 0x03
drm0 at inteldrm0
intagp0 at inteldrm0
agp0 at intagp0: aperture at 0xe0000000, size 0x10000000
inteldrm0: msi
inteldrm0: 1440x900, 32bpp
wsdisplay0 at inteldrm0 mux 1: console (std, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (std, vt100 emulation)
"Intel Q45 Video" rev 0x03 at pci0 dev 2 function 1 not configured
em0 at pci0 dev 25 function 0 "Intel ICH10 D BM LM" rev 0x02: msi, address f0:4d:a2:27:86:49
uhci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 82801JD USB" rev 0x02: apic 8 int 16
uhci1 at pci0 dev 26 function 1 "Intel 82801JD USB" rev 0x02: apic 8 int 17
uhci2 at pci0 dev 26 function 2 "Intel 82801JD USB" rev 0x02: apic 8 int 22
ehci0 at pci0 dev 26 function 7 "Intel 82801JD USB" rev 0x02: apic 8 int 22
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
azalia0 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 82801JD HD Audio" rev 0x02: msi
azalia0: codecs: Analog Devices AD1984A
audio0 at azalia0
ppb1 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 82801JD PCIE" rev 0x02: msi
pci2 at ppb1 bus 2
ppb2 at pci0 dev 28 function 1 "Intel 82801JD PCIE" rev 0x02: msi
pci3 at ppb2 bus 3
uhci3 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 82801JD USB" rev 0x02: apic 8 int 23
uhci4 at pci0 dev 29 function 1 "Intel 82801JD USB" rev 0x02: apic 8 int 17
uhci5 at pci0 dev 29 function 2 "Intel 82801JD USB" rev 0x02: apic 8 int 18
ehci1 at pci0 dev 29 function 7 "Intel 82801JD USB" rev 0x02: apic 8 int 23
usb1 at ehci1: USB revision 2.0
uhub1 at usb1 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
ppb3 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BA Hub-to-PCI" rev 0xa2
pci4 at ppb3 bus 4
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801JDO LPC" rev 0x02
ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 82801JD AHCI" rev 0x02: msi, AHCI 1.2
ahci0: port 0: 3.0Gb/s
ahci0: port 1: 1.5Gb/s
ahci0: PHY offline on port 2
ahci0: PHY offline on port 3
scsibus1 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, HUA721075KLA330, GK8O> SCSI3 0/direct fixed naa.5000cca215d1cacf
sd0: 715404MB, 512 bytes/sector, 1465149168 sectors
cd0 at scsibus1 targ 1 lun 0: <HL-DT-ST, DVD+-RW GH50N, B104> ATAPI 5/cdrom removable
ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 82801JD SMBus" rev 0x02: apic 8 int 18
iic0 at ichiic0
spdmem0 at iic0 addr 0x50: 2GB DDR3 SDRAM PC3-10600
spdmem1 at iic0 addr 0x52: 1GB DDR3 SDRAM PC3-10600
usb2 at uhci0: USB revision 1.0
uhub2 at usb2 configuration 1 interface 0 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb3 at uhci1: USB revision 1.0
uhub3 at usb3 configuration 1 interface 0 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb4 at uhci2: USB revision 1.0
uhub4 at usb4 configuration 1 interface 0 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb5 at uhci3: USB revision 1.0
uhub5 at usb5 configuration 1 interface 0 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb6 at uhci4: USB revision 1.0
uhub6 at usb6 configuration 1 interface 0 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb7 at uhci5: USB revision 1.0
uhub7 at usb7 configuration 1 interface 0 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pckbc0 at isa0 port 0x60/5 irq 1 irq 12
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
vmm0 at mainbus0: VMX (using slow L1TF mitigation)
uhidev0 at uhub2 port 2 configuration 1 interface 0 "Primax Electronics USB Optical Mouse" rev 2.00/2.00 addr 2
uhidev0: iclass 3/1
ums0 at uhidev0: 3 buttons, Z and W dir
wsmouse0 at ums0 mux 0
uhidev1 at uhub3 port 2 configuration 1 interface 0 "Dell Dell USB Entry Keyboard" rev 1.10/1.15 addr 2
uhidev1: iclass 3/1
ukbd0 at uhidev1: 8 variable keys, 6 key codes
wskbd1 at ukbd0 mux 1
wskbd1: connecting to wsdisplay0
vscsi0 at root
scsibus2 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus3 at softraid0: 256 targets
root on sd0a (e0f8625185a016ed.a) swap on sd0b dump on sd0b
arp info overwritten for 192.168.8.1 by 3c:cd:5d:2b:a7:57 on em0
error: [drm:pid78231:intel_pipe_update_start] *ERROR* Potential atomic update failure on pipe A
error: [drm:pid78231:intel_pipe_update_start] *ERROR* Potential atomic update failure on pipe A
It is not clear to me , should I run the code you show, ? would that help prevent this from happening again in the future ?
__________________
My best friends are parrots
Reply With Quote