View Single Post
Old 12th April 2017
aht0 aht0 is offline
Port Guard
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 16
Default

Dell Latitude E6400
I've been using it as guinea pig. Differences from "stock" model:
- Bluetooth mPCIe replaced by Lenovo F5521GW UMTS modem (curiosity, It does not seem to function as a modem in this slot though),
- added UMTS modem Dell DW5570 (originally meant for different model)
- original HDD replaced by old Intel 160GB SATA SSD.

What works:
Wifi (after I downloaded necessary firmware)
Suspend/Resume (my 1y old toddler opened-closed laptop's lid like a hundred times in a row, going into resume and coming out of it continued working perfectly)
Graphics - works out of the box.
Built-in SD card reader

Haven't tested yet -
Built-in smartcard reader:
DW5570 (I believe it would work, I lack the SIM card for testing but ifconfig is showing the following
Quote:
index 5 priority 0 llprio 3
roaming disabled registration not registered
state open cell-class none
SIM not initialized PIN valid (3 attempts left)
device MC8805 IMEI (I hid it) firmware SWI9X15C_05.05.47.00
dmesg output
Quote:
OpenBSD 6.1 (GENERIC.MP) #20: Sat Apr 1 13:45:56 MDT 2017
deraadt@amd64.openbsd.org:/usr/src/s...ile/GENERIC.MP
real mem = 4228173824 (4032MB)
avail mem = 4095356928 (3905MB)
mpath0 at root
scsibus0 at mpath0: 256 targets
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.4 @ 0xf6500 (57 entries)
bios0: vendor Dell Inc. version "A34" date 06/04/2013
bios0: Dell Inc. Latitude E6400
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: TCPA checksum error
acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP HPET DMAR APIC ASF! MCFG TCPA SLIC SSDT
acpi0: wakeup devices PCI0(S4) PCIE(S4) USB1(S0) USB2(S0) USB3(S0) USB4(S0) USB5(S0) USB6(S0) EHC2(S0) EHCI(S0) AZAL(S3) RP01(S4) RP02(S4) RP03(S4) RP04(S3) RP05(S3) [...]
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8600 @ 2.40GHz, 635.00 MHz
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,P GE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE, SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,NX E,LONG,LAHF,PERF,SENSOR
cpu0: 3MB 64b/line 8-way L2 cache
cpu0: smt 0, core 0, package 0
mtrr: Pentium Pro MTRR support, 7 var ranges, 88 fixed ranges
cpu0: apic clock running at 266MHz
cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.2.2.2.1.3, IBE
cpu1 at mainbus0: apid 1 (application processor)
cpu1: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8600 @ 2.40GHz, 619.01 MHz
cpu1: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,P GE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE, SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,VMX,SMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,SSE4.1,NX E,LONG,LAHF,PERF,SENSOR
cpu1: 3MB 64b/line 8-way L2 cache
cpu1: smt 0, core 1, package 0
ioapic0 at mainbus0: apid 2 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
acpimcfg0 at acpi0 addr 0xf8000000, bus 0-63
acpiprt0 at acpi0: bus 3 (PCIE)
acpiprt1 at acpi0: bus -1 (AGP_)
acpiprt2 at acpi0: bus 11 (RP01)
acpiprt3 at acpi0: bus 12 (RP02)
acpiprt4 at acpi0: bus 13 (RP03)
acpiprt5 at acpi0: bus -1 (RP04)
acpiprt6 at acpi0: bus -1 (RP05)
acpiprt7 at acpi0: bus -1 (RP06)
acpiprt8 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiec0 at acpi0
acpicpu0 at acpi0: !C3(100@162 mwait.3@0x50), !C2(500@1 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu1 at acpi0: !C3(100@162 mwait.3@0x50), !C2(500@1 mwait.1@0x10), C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpitz0 at acpi0: critical temperature is 107 degC
"PNP0F13" at acpi0 not configured
"PNP0303" at acpi0 not configured
"PNP0501" at acpi0 not configured
tpm0 at acpi0: TPM_ addr 0xfed40000/0x5000: device 0x200114e4 rev 0x30
acpibtn0 at acpi0: LID_
acpibtn1 at acpi0: PBTN
acpibtn2 at acpi0: SBTN
acpiac0 at acpi0: AC unit online
acpibat0 at acpi0: BAT0 model "DELL PT43699" serial 7 type LION oem "Samsung SDI"
acpibat1 at acpi0: BAT1 not present
"*pnp0c14" at acpi0 not configured
acpials0 at acpi0: ALS_
acpivideo0 at acpi0: VID_
acpivideo1 at acpi0: VID_
acpivout0 at acpivideo1: LCD_
acpivideo2 at acpi0: VID2
cpu0: Enhanced SpeedStep 635 MHz: speeds: 2401, 2400, 1600, 800 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel GM45 Host" rev 0x07
inteldrm0 at pci0 dev 2 function 0 "Intel GM45 Video" rev 0x07
drm0 at inteldrm0
intagp0 at inteldrm0
agp0 at intagp0: aperture at 0xe0000000, size 0x10000000
inteldrm0: msi
inteldrm0: 1440x900, 32bpp
wsdisplay0 at inteldrm0 mux 1: console (std, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (std, vt100 emulation)
"Intel GM45 Video" rev 0x07 at pci0 dev 2 function 1 not configured
em0 at pci0 dev 25 function 0 "Intel ICH9 IGP M AMT" rev 0x03: msi, address 00:21:70:dd:35:ff
uhci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 82801I USB" rev 0x03: apic 2 int 20
uhci1 at pci0 dev 26 function 1 "Intel 82801I USB" rev 0x03: apic 2 int 21
uhci2 at pci0 dev 26 function 2 "Intel 82801I USB" rev 0x03: apic 2 int 22
ehci0 at pci0 dev 26 function 7 "Intel 82801I USB" rev 0x03: apic 2 int 22
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
azalia0 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 82801I HD Audio" rev 0x03: msi
azalia0: codecs: IDT 92HD71B7, Intel/0x2802, using IDT 92HD71B7
audio0 at azalia0
ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 82801I PCIE" rev 0x03: msi
pci1 at ppb0 bus 11
ppb1 at pci0 dev 28 function 1 "Intel 82801I PCIE" rev 0x03: msi
pci2 at ppb1 bus 12
iwn0 at pci2 dev 0 function 0 "Intel WiFi Link 5100" rev 0x00: msi, MIMO 1T2R, MoW, address 00:22:fb:09:77:c6
ppb2 at pci0 dev 28 function 2 "Intel 82801I PCIE" rev 0x03: msi
pci3 at ppb2 bus 13
uhci3 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 82801I USB" rev 0x03: apic 2 int 20
uhci4 at pci0 dev 29 function 1 "Intel 82801I USB" rev 0x03: apic 2 int 21
uhci5 at pci0 dev 29 function 2 "Intel 82801I USB" rev 0x03: apic 2 int 22
ehci1 at pci0 dev 29 function 7 "Intel 82801I USB" rev 0x03: apic 2 int 20
usb1 at ehci1: USB revision 2.0
uhub1 at usb1 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
ppb3 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BAM Hub-to-PCI" rev 0x93
pci4 at ppb3 bus 3
cbb0 at pci4 dev 1 function 0 "Ricoh 5C476 CardBus" rev 0xba: apic 2 int 19
"Ricoh 5C832 Firewire" rev 0x04 at pci4 dev 1 function 1 not configured
sdhc0 at pci4 dev 1 function 2 "Ricoh 5C822 SD/MMC" rev 0x21: apic 2 int 18
sdhc0: SDHC 1.0, 33 MHz base clock
sdmmc0 at sdhc0: 4-bit, sd high-speed, mmc high-speed
"Ricoh 5C843 MMC" rev 0x11 at pci4 dev 1 function 3 not configured
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 4 device 0 cacheline 0x10, lattimer 0x20
pcmcia0 at cardslot0
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801IEM LPC" rev 0x03
ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 82801I AHCI" rev 0x03: msi, AHCI 1.2
ahci0: port 0: 3.0Gb/s
ahci0: port 1: 1.5Gb/s
scsibus1 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, INTEL SSDSA2M160, 2CV1> SCSI3 0/direct fixed naa.500151795944e3cb
sd0: 152627MB, 512 bytes/sector, 312581808 sectors, thin
cd0 at scsibus1 targ 1 lun 0: <HL-DT-ST, DVD-ROM DU10N, 1.06> ATAPI 5/cdrom removable
ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 82801I SMBus" rev 0x03: apic 2 int 17
iic0 at ichiic0
spdmem0 at iic0 addr 0x50: 2GB DDR2 SDRAM non-parity PC2-6400CL6 SO-DIMM
spdmem1 at iic0 addr 0x52: 2GB DDR2 SDRAM non-parity PC2-6400CL6 SO-DIMM
usb2 at uhci0: USB revision 1.0
uhub2 at usb2 configuration 1 interface 0 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb3 at uhci1: USB revision 1.0
uhub3 at usb3 configuration 1 interface 0 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb4 at uhci2: USB revision 1.0
uhub4 at usb4 configuration 1 interface 0 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb5 at uhci3: USB revision 1.0
uhub5 at usb5 configuration 1 interface 0 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb6 at uhci4: USB revision 1.0
uhub6 at usb6 configuration 1 interface 0 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb7 at uhci5: USB revision 1.0
uhub7 at usb7 configuration 1 interface 0 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
com1 at isa0 port 0x2f8/8 irq 3: ns16550a, 16 byte fifo
pckbc0 at isa0 port 0x60/5 irq 1 irq 12
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
wsmouse0 at pms0 mux 0
pms0: ALPS Dualpoint, version 0x6222
wsmouse1 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
umodem0 at uhub0 port 1 configuration 1 interface 1 "Lenovo F5521gw" rev 2.00/0.00 addr 2
umodem0: data interface 2, has CM over data, has break
umodem0: status change notification available
ucom0 at umodem0
umodem1 at uhub0 port 1 configuration 1 interface 3 "Lenovo F5521gw" rev 2.00/0.00 addr 2
umodem1: data interface 4, has CM over data, has break
umodem1: status change notification available
ucom1 at umodem1
umodem2 at uhub0 port 1 configuration 1 interface 9 "Lenovo F5521gw" rev 2.00/0.00 addr 2
umodem2: data interface 10, has CM over data, has break
umodem2: status change notification available
ucom2 at umodem2
ugen0 at uhub0 port 1 configuration 1 "Lenovo F5521gw" rev 2.00/0.00 addr 2
umb0 at uhub1 port 6 configuration 2 interface 12 "Sierra Wireless, Incorporated Dell Wireless 5570 HSPA+ (42Mbps) Mobile Broadband Card" rev 2.00/0.06 addr 2
ugen1 at uhub4 port 1 "Broadcom Corp 5880" rev 1.10/1.01 addr 2
vscsi0 at root
scsibus2 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus3 at softraid0: 256 targets
root on sd0a (cd330a5ad8a370c4.a) swap on sd0b dump on sd0b
scsibus4 at sdmmc0: 2 targets, initiator 0
sd1 at scsibus4 targ 1 lun 0: <Sandisk, SA08G, 0014> SCSI2 0/direct removable
sd1: 7388MB, 512 bytes/sector, 15130624 sectors
Reply With Quote