DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > NetBSD > NetBSD General

NetBSD General Other questions regarding NetBSD which do not fit in any of the categories below.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   (View Single Post)  
Old 24th July 2008
criglerj's Avatar
criglerj criglerj is offline
Real Name: Jim Crigler
New User
 
Join Date: Jun 2008
Location: suburban Atlanta
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default USB flash drive

I'm attempting to copy some photos from a USB flash "thumb" drive using my five year old Toshiba notebook (1905-S301) on NetBSD 4.0 using the GENERIC LAPTOP kernel. disklabel tells me to use /dev/sd0e, so I mount it with "mount -t msdos /dev/sd0e ~/floppy", then try to copy files with "cp -p ~/floppy/*.JPG .", and I get these messages on the console log:
Code:
umass0 at uhub1 port 2 configuration 1 interface 0
umass0: USB 2.0 Flash Disk, rev 2.00/1.00, addr 2
umass0: using SCSI over Bulk-Only
scsibus0 at umass0: 2 targets, 1 lun per target
sd0 at scsibus0 target 0 lun 0: <USB 2.0, Flash Disk, 0.00> disk removable
sd0: 983 MB, 500 cyl, 8 head, 32 sec, 512 bytes/sect x 2015231 sectors
umass0: BBB reset failed, TIMEOUT
umass0: BBB bulk-in clear stall failed, TIMEOUT
umass0: BBB bulk-out clear stall failed, TIMEOUT
The last three lines repeat over and over, and a few files get copied (the number of files successfully copied varies), but it never completes. The process hangs; the light on the drive flashes as if it's doing something, then stops, then starts again, but few files get copied to the local directory.

Rooting around on various archives and forums, I found the advice to disable ehci/ohci, so I did that, but it did not change the result. (To do this, at the boot configuration prompt I typed "find usb" and three devices showed up: uhci, ehci, ohci. I typed "disable ehci", then "disable ohci", then "find usb" to confirm they were disabled, and finally "exit" to boot the system.)

Does anyone have an idea? Did I get any part of the procedure wrong?
Reply With Quote
  #2   (View Single Post)  
Old 26th July 2008
Meta_Ridley Meta_Ridley is offline
OFM Addict
 
Join Date: May 2008
Posts: 21
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

It looks to me like you got the procedure right. I've had those errors when I've tried to use a drive on an underpowered USB hub or card. Try hooking in a powered hub and then the thumb drive to the hub and see what happens.
Reply With Quote
Reply

Tags
laptop, usb

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
System freeze when connecting USB flash drive (4.4 & 4.5 but worked in 4.3) GardenGnome OpenBSD Installation and Upgrading 11 7th May 2009 02:32 PM
HOWTO: reformat a USB flash drive in NetBSD JMJ_coder Guides 0 6th February 2009 03:52 AM
Backup to USB flash drive giga FreeBSD General 5 8th December 2008 11:06 PM
which Flash Drive I must buy for FreeBSD and OpenBSD mfaridi General Hardware 18 22nd October 2008 07:43 PM
Flash syrushcw FreeBSD Ports and Packages 1 16th May 2008 02:24 PM


All times are GMT. The time now is 01:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick