DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > FreeBSD > FreeBSD General

FreeBSD General Other questions regarding FreeBSD which do not fit in any of the categories below.

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1   (View Single Post)  
Old 23rd October 2008
mururoa mururoa is offline
Fdisk Soldier
 
Join Date: May 2008
Posts: 46
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Strange network problem

Hello,
Since a few weeks I have a strange network problem.
Using firefox or any other browser I have like 10 seconds between the time I enter an address in the address tab and the display of the page.
It always ends working. Just 10 seconds between click and the display.

This seems not be a dns problem since I get instant responses from any dns query.

Code:
[root@mururoa2 ~]# dig +search www.sun.com

; <<>> DiG 9.4.2 <<>> +search www.sun.com
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 38457
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;www.sun.com.                   IN      A

;; ANSWER SECTION:
www.sun.com.            167     IN      A       72.5.124.61

;; Query time: 77 msec
;; SERVER: 192.168.0.1#53(192.168.0.1)
;; WHEN: Thu Oct 23 11:02:59 2008
;; MSG SIZE  rcvd: 45
Then I looked with traceroute and oups ! Here what I get :

Code:
[mururoa@mururoa2 /usr/home/mururoa]$ ping www.sun.com
PING www.sun.com (72.5.124.61): 56 data bytes
^C
--- www.sun.com ping statistics ---
2 packets transmitted, 0 packets received, 100.0% packet loss
[mururoa@mururoa2 /usr/home/mururoa]$ traceroute www.sun.com
traceroute to www.sun.com (72.5.124.61), 64 hops max, 40 byte packets
 1  routeur.lan (192.168.0.1)  1.100 ms  0.675 ms  0.657 ms
 2  192.168.1.1 (192.168.1.1)  1.989 ms  1.701 ms  2.014 ms
 3  80.9.20.1 (80.9.20.1)  40.715 ms  41.163 ms  40.313 ms
 4  * 10.125.115.74 (10.125.115.74)  41.359 ms  41.693 ms
 5  193.253.87.206 (193.253.87.206)  41.160 ms  39.432 ms  40.632 ms
 6  193.252.160.162 (193.252.160.162)  42.547 ms  40.325 ms  40.603 ms
 7  193.252.101.225 (193.252.101.225)  40.771 ms  41.020 ms  40.016 ms
 8  193.251.252.137 (193.251.252.137)  47.739 ms  48.227 ms  47.849 ms
 9  193.251.252.138 (193.251.252.138)  46.814 ms  97.189 ms  47.536 ms
10  4.68.109.62 (4.68.109.62)  49.554 ms
    4.68.109.126 (4.68.109.126)  58.552 ms  58.778 ms
11  4.69.137.50 (4.69.137.50)  137.062 ms  130.399 ms  128.844 ms
12  4.69.134.158 (4.69.134.158)  129.069 ms  127.397 ms  128.859 ms
13  4.69.134.189 (4.69.134.189)  130.020 ms  129.126 ms  140.410 ms
14  4.69.132.94 (4.69.132.94)  138.469 ms  132.081 ms  140.214 ms
15  4.69.135.185 (4.69.135.185)  212.779 ms  204.822 ms  211.436 ms
16  4.69.134.242 (4.69.134.242)  208.561 ms  207.176 ms  210.714 ms
17  4.69.134.209 (4.69.134.209)  208.541 ms  204.898 ms  214.558 ms
18  4.69.140.153 (4.69.140.153)  232.661 ms  212.727 ms  214.712 ms
19  4.69.133.157 (4.69.133.157)  204.518 ms  292.273 ms  399.695 ms
20  4.78.242.18 (4.78.242.18)  213.543 ms  212.116 ms  213.510 ms
21  63.251.63.82 (63.251.63.82)  214.407 ms  212.880 ms  213.164 ms
22  * * *
23  * * *
24  * * *
25  * * *
26  * * *
27  * * *
28  * * *
29  * * *
30  * * *
31  * * *
32  * * *
33  * * *
34  * * *
35  * * *
36  * * *
37  * * *
38  * * *
39  * * *
40  * * *
41  * * *
42  * * *
43  * * *
44  * * *
45  * * *
46  * * *
47  * * *
48  * * *
49  * * *
50  * * *
51  * * *
52  * * *
53  * * *
54  * * *
55  * * *
56  * * *
57  * * *
58  * * *
59  * * *
60  * * *
61  * * *
62  * * *
63  * * *
64  * * *
What's this ? 64 hops and host not reached ... But I did reach it and using firefox the page displays.

Here is the routing table :

Code:
[root@mururoa2 ~]# netstat -rn
Routing tables

Internet:
Destination        Gateway            Flags    Refs      Use  Netif Expire
default            192.168.0.1        UGS         0     3045    xl0
127.0.0.1          127.0.0.1          UH          0        0    lo0
192.168.0.0/24     link#3             UC          0        0    xl0
192.168.0.1        00:15:f2:7e:a0:95  UHLW        2     1125    xl0   1195

Internet6:
Destination                       Gateway                       Flags      Netif Expire
::1                               ::1                           UHL         lo0
fe80::%lo0/64                     fe80::1%lo0                   U           lo0
fe80::1%lo0                       link#5                        UHL         lo0
ff01:5::/32                       fe80::1%lo0                   UC          lo0
ff02::%lo0/32                     fe80::1%lo0                   UC          lo0
And I have this problem only using freebsd 7. I have multi-boot and when I use windows XP or linux I dont have this.

What may cause the problem ?

I'll post later traceroute with linux / XP.
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange lib problem mururoa FreeBSD General 3 1st August 2009 07:34 AM
strange load problem on freebsd 7.0 amd64 skynet_tech FreeBSD General 3 11th September 2008 09:49 PM
Strange Eterm-problem PatrickBaer FreeBSD General 5 22nd July 2008 07:54 AM
NFS and FreeBSD 6.2r strange problem .. bsduser FreeBSD Installation and Upgrading 3 11th July 2008 11:48 AM
Strange network behavior Weaseal Off-Topic 4 27th May 2008 05:34 PM


All times are GMT. The time now is 01:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick