DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > FreeBSD > FreeBSD General

FreeBSD General Other questions regarding FreeBSD which do not fit in any of the categories below.

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1   (View Single Post)  
Old 22nd January 2009
bforest bforest is offline
Port Guard
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 27
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy HOW do I ENABLE the wireless device??

Hello and thanks in advance for any assistance!

I currently have FreeBSD (PCBSD) installed on this Laptop

[LAPTOP Info:]
http://esupport.sony.com/US/perl/mod...?mdl=VGNUX280P

This Laptop has only the one WiFi switch on "bottom left". It is turned on.

THIS Wireless NIC WAS working in PCBSD about two weeks ago until I somehow disabled it.

[MSWIN]
If I boot into Windows the WLAN led comes on before the Log IN screen appears and the device connects to my Wireless router. When I Shutdown Windows, as soon at the shutdown screen goes away the Wireless LED on the PC goes out. Reboot starts and the LED stays out.

[PCBSD]
If I boot into PC-BSD the WLAN led does NOT come on. The Wireless network indicator in the "KDE Panel system tray" shows the Wireless Network as Not Connected.

[Link to discussion in other forum]
http://forums.pcbsd.org/viewtopic.php?f=27&t=13073

Quote:
user@pcbsd% uname -a
FreeBSD pcbsd 7.1-PRERELEASE FreeBSD 7.1-PRERELEASE #0: Mon Nov 24 20:22:16 EST 2008
root@pcbsdx32-7:/usr/obj/pcbsd-build/cvs/7.0.2-src/sys/PCBSD i386

user@pcbsd% ifconfig wpi0
wpi0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1500
ether 00:18:de:10:33:29
media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet autoselect (autoselect)
status: no carrier
ssid "" channel 1 (2412 Mhz 11b)
authmode WPA1+WPA2/802.11i privacy ON deftxkey UNDEF txpower 50
bmiss 7 scanvalid 60 roaming MANUAL bintval 0


user@pcbsd% sysctl -a | grep wpi
net.wlan.0.%parent: wpi0
debug.wpi: 0
dev.wpi.0.%desc: Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG
dev.wpi.0.%driver: wpi
dev.wpi.0.%location: slot=0 function=0 handle=\_SB_.PCI0.RP01.WLAN
dev.wpi.0.%pnpinfo: vendor=0x8086 device=0x4222 subvendor=0x8086
subdevice=0x1050 class=0x028000
dev.wpi.0.%parent: pci2
dev.wpi.0.wake: 0
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
enable shutdown/reboot xfce4 rex FreeBSD General 16 17th October 2008 02:19 PM
enable telnet access c0mrade Other BSD and UNIX/UNIX-like 3 28th September 2008 10:56 PM
identifying device associated with USB device? spiderpig OpenBSD General 2 7th July 2008 05:18 AM
Enable jumbo frames Seb74 OpenBSD General 10 30th June 2008 05:10 PM
boot bug with USB enable nORKy FreeBSD Installation and Upgrading 5 12th June 2008 04:56 PM


All times are GMT. The time now is 11:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick