DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > FreeBSD > FreeBSD Installation and Upgrading

FreeBSD Installation and Upgrading Installing and upgrading FreeBSD.

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1   (View Single Post)  
Old 22nd February 2009
raduenea raduenea is offline
New User
 
Join Date: May 2008
Posts: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question FreeBSD 7.1 Ati Xpress 200M Xorg 7.4 problem

Hi all,
Yesterday I installed FreeBSD 7.1 i386 with no problem. I installed just the base, sources and docs.
Next:
Code:
#portsnap fetch extract
And afther I rebuilded world and the kernel using this make.conf
Code:
CPUTYPE=athlon64
CFLAGS= -O2 -fno-strict-aliasing -pipe
COPTFLAGS= -O
INSTALL=install -C
using the handbook way.
In the kernel I commented the drivers for the components that I don't have and added
Code:
options VESA
options SC_PIXEL_MODE
For now no problems.
I installed Xorg:
Code:
#cd /usr/ports/x11/xorg
#make configure install clean
and still no errors.

When I did a
#startx
I see what I am supposed to see ( the curosr and those windows etc ) but it freezes. Even with Ctrl+Alt+Backspace is still frozen. Afther using Ctrl+Alt+Backspace I switched to Atl+F2 and then back to Alt+F1. The output is identic with xorg.0.log but it remains frozen, and not switching back to the console.

The xorg.conf is ok. The xorg.0.log gave me some error regarding drm so I included the drm module in xorg.conf but it still freezes. ( afther kldloading it of course )

The machine is a Dell Inspiron 1501n with AMD Turion TL-50.

Do you guys know what the problem can be ?

PS: I will post later the log files and the xorg.conf. But until that please give me your opinion.

Radu

Last edited by raduenea; 23rd February 2009 at 01:55 AM. Reason: Xorg 7.4 not 7.5 ( title error ) and CFLAGS not CXXFLAGS
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xorg + Xfce4 resolution problem sniper007 FreeBSD General 4 30th April 2009 04:38 PM
4.4 on macmini ppc xorg problem gosha OpenBSD Installation and Upgrading 27 14th February 2009 10:06 PM
upgrade xorg on freebsd ccc FreeBSD Ports and Packages 5 1st February 2009 04:17 PM
Need to use full path to commands and xorg.config problem phreud FreeBSD General 4 17th November 2008 07:44 PM
Xorg very slow (problem with DRI?) Hihihi OpenBSD General 6 18th July 2008 06:21 PM


All times are GMT. The time now is 01:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick