DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > OpenBSD > OpenBSD General

OpenBSD General Other questions regarding OpenBSD which do not fit in any of the categories below.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 24th May 2009
Oko's Avatar
Oko Oko is offline
Fsck Surgeon
 
Join Date: May 2008
Location: Kosovo, Serbia
Posts: 798
Thanked 36 Times in 32 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by pik View Post

I have read the bioctl manpage and noted that:
Entire filed of cryptography is based on P=PN hypothesis. The only problem
with that is that P=PN has never been proved. It is just a hypothesis which might turn to be false

http://en.wikipedia.org/wiki/P_%3D_NP_problem

The above is a typical example of the difference between mathematics
and applied science. In applied science and engineering things need to work
just well enough. In mathematics the truth is absolute. It is either true or
false.
Reply With Quote
Old 24th May 2009
Sunnz's Avatar
Sunnz Sunnz is offline
Real Name: I don't have real time
Just a computer user...
 
Join Date: May 2008
Location: See Google Maps
Posts: 101
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

So how strong is the crypto used in bioctl? Twofish? AES256?
__________________
She sells C shells by the seashore.
Reply With Quote
Old 9th June 2009
amru amru is offline
New User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy my dell vostro a840 laptop

hi all, i have dell vostro with specifocation bellow:
Processor Type Intel Pentium Dual-Core Processor
Processor Onboard Intel® Pentium® Dual-Core T2390 (1.8 GHz, FSB 533, Cache 1 MB)
Chipset Intel 965GM
Standard Memory 1 GB DDR2 SDRAM PC-5300
Max. Memory 4 GB (2 DIMMs)
Video Type Intel® Graphics Media Accelerator X3100 256 MB (shared)
Display Size 14.1" WXGA TFT
Display Max. Resolution 1280 x 800
Display Technology Anti-glare TFT
Audio Type Integrated
Speakers Type Integrated
Floppy Drive Optional
Hard Drive Type 120 GB Serial ATA 5400 RPM
Optical Drive Type DVD±RW
Modem Integrated
Networking Integrated
Network Speed 10 / 100 Mbps
Wireless Network Type Atheros AR5424
Wireless Network Protocol IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g
Wireless Bluetooth Integrated
Keyboard Type QWERTY 82 keys
Input Device Type Touch Pad




all work well... but my laptop freezing when i use this command:

# ifconfig ath0 scan

i don't now why... but anyone here have answer??

this is dmesg of my system
Code:
OpenBSD 4.5 (GENERIC) #1749: Sat Feb 28 14:51:18 MST 2009
    deraadt@i386.openbsd.org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T2390 @ 1.86GHz ("GenuineIntel" 686-class) 1.87 GHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,MWAIT,DS-CPL,EST,TM2,CX16,xTPR
real mem  = 3747971072 (3574MB)
avail mem = 3639898112 (3471MB)
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: AT/286+ BIOS, date 09/18/08, BIOS32 rev. 0 @ 0xffa10, SMBIOS rev. 2.4 @ 0xf7540 (44 entries)
bios0: vendor Dell Inc. version "A03" date 09/18/2008
bios0: Dell Inc. Vostro A840
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: tables DSDT FACP HPET APIC MCFG SLIC OSFR SSDT
acpi0: wakeup devices PCI0(S5) PCIE(S4) USB1(S0) USB2(S0) USB3(S0) USB4(S0) USB5(S0) EHC2(S0) EHCI(S0) AZAL(S3) RP01(S3) RP02(S3) RP03(S3) RP04(S3) RP05(S3) RP06(S5) LID_(S3) PBTN(S4)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: apic clock running at 132MHz
cpu at mainbus0: not configured
ioapic0 at mainbus0: apid 2 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
ioapic0: misconfigured as apic 0, remapped to apid 2
acpiprt0 at acpi0: bus 3 (PCIE)
acpiprt1 at acpi0: bus -1 (AGP_)
acpiprt2 at acpi0: bus 11 (RP01)
acpiprt3 at acpi0: bus 12 (RP02)
acpiprt4 at acpi0: bus -1 (RP03)
acpiprt5 at acpi0: bus -1 (RP04)
acpiprt6 at acpi0: bus -1 (RP05)
acpiprt7 at acpi0: bus 9 (RP06)
acpiprt8 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpicpu0 at acpi0
acpitz0 at acpi0: critical temperature 127 degC
acpibtn0 at acpi0: LID_
acpibtn1 at acpi0: PBTN
acpibtn2 at acpi0: SBTN
acpiac0 at acpi0: AC unit online
acpibat0 at acpi0: BAT0 not present
acpivideo at acpi0 not configured
acpivideo at acpi0 not configured
acpivideo at acpi0 not configured
bios0: ROM list: 0xc0000/0xf000! 0xcf000/0x1000
cpu0: unknown Enhanced SpeedStep CPU, msr 0x060f0e2b06000e2b
cpu0: using only highest and lowest power states
cpu0: Enhanced SpeedStep 1867 MHz (1388 mV): speeds: 1867, 800 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel GM965 Host" rev 0x0c
vga1 at pci0 dev 2 function 0 "Intel GM965 Video" rev 0x0c
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
intagp0 at vga1
agp0 at intagp0: aperture at 0xe0000000, size 0x10000000
inteldrm0 at vga1: apic 2 int 16 (irq 11)
drm0 at inteldrm0
"Intel GM965 Video" rev 0x0c at pci0 dev 2 function 1 not configured
uhci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 82801H USB" rev 0x02: apic 2 int 20 (irq 10)
uhci1 at pci0 dev 26 function 1 "Intel 82801H USB" rev 0x02: apic 2 int 21 (irq 7)
ehci0 at pci0 dev 26 function 7 "Intel 82801H USB" rev 0x02: apic 2 int 22 (irq 4)
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
azalia0 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 82801H HD Audio" rev 0x02: apic 2 int 21 (irq 7)
azalia0: codecs: Conexant CX20561
audio0 at azalia0
ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 82801H PCIE" rev 0x02: apic 2 int 16 (irq 0)
pci1 at ppb0 bus 11
ppb1 at pci0 dev 28 function 1 "Intel 82801H PCIE" rev 0x02: apic 2 int 17 (irq 0)
pci2 at ppb1 bus 12
ath0 at pci2 dev 0 function 0 "Atheros AR5424" rev 0x01: apic 2 int 17 (irq 10)
ath0: AR5424 14.2 phy 7.0 rf 0.0, WOR5_ETSIC, address 00:17:c4:39:01:ff
ppb2 at pci0 dev 28 function 5 "Intel 82801H PCIE" rev 0x02: apic 2 int 17 (irq 0)
pci3 at ppb2 bus 9
re0 at pci3 dev 0 function 0 "Realtek 8101E" rev 0x02: RTL8102EL (0x2480), apic 2 int 17 (irq 10), address 00:21:70:8e:0d:dc
rlphy0 at re0 phy 7: RTL8201L 10/100 PHY, rev. 1
uhci2 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 82801H USB" rev 0x02: apic 2 int 20 (irq 10)
uhci3 at pci0 dev 29 function 1 "Intel 82801H USB" rev 0x02: apic 2 int 21 (irq 7)
uhci4 at pci0 dev 29 function 2 "Intel 82801H USB" rev 0x02: apic 2 int 22 (irq 4)
ehci1 at pci0 dev 29 function 7 "Intel 82801H USB" rev 0x02: apic 2 int 20 (irq 10)
usb1 at ehci1: USB revision 2.0
uhub1 at usb1 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
ppb3 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BAM Hub-to-PCI" rev 0xf2
pci4 at ppb3 bus 3
cbb0 at pci4 dev 1 function 0 "Ricoh 5C476 CardBus" rev 0xba: apic 2 int 16 (irq 11)
"Ricoh 5C832 Firewire" rev 0x04 at pci4 dev 1 function 1 not configured
sdhc0 at pci4 dev 1 function 2 "Ricoh 5C822 SD/MMC" rev 0x21: apic 2 int 17 (irq 10)
sdmmc0 at sdhc0
"Ricoh 5C843 MMC" rev 0x11 at pci4 dev 1 function 3 not configured
cbb0: bad Vcc request. sock_ctrl 0xff7bff88, sock_status 0xffbff2ff
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 4 device 0 cacheline 0x0, lattimer 0x20
pcmcia0 at cardslot0
ichpcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801HBM LPC" rev 0x02: PM disabled
pciide0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 82801HBM SATA" rev 0x02: DMA, channel 0 configured to native-PCI, channel 1 configured to native-PCI
pciide0: using apic 2 int 17 (irq 10) for native-PCI interrupt
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <TOSHIBA MK1252GSX>
wd0: 16-sector PIO, LBA48, 114473MB, 234441648 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 5
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <TSSTcorp, DVD+-RW TS-L633A, D300> ATAPI 5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 5
ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 82801H SMBus" rev 0x02: apic 2 int 17 (irq 10)
iic0 at ichiic0
spdmem0 at iic0 addr 0x50: 2GB DDR2 SDRAM non-parity PC2-6400CL5 SO-DIMM
spdmem1 at iic0 addr 0x52: 2GB DDR2 SDRAM non-parity PC2-6400CL5 SO-DIMM
usb2 at uhci0: USB revision 1.0
uhub2 at usb2 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb3 at uhci1: USB revision 1.0
uhub3 at usb3 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb4 at uhci2: USB revision 1.0
uhub4 at usb4 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb5 at uhci3: USB revision 1.0
uhub5 at usb5 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb6 at uhci4: USB revision 1.0
uhub6 at usb6 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
isa0 at ichpcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
npx0 at isa0 port 0xf0/16: reported by CPUID; using exception 16
mtrr: Pentium Pro MTRR support
ubt0 at uhub2 port 1 "Dell product 0x8140" rev 2.00/43.15 addr 2
softraid0 at root
root on wd0a swap on wd0b dump on wd0b
Reply With Quote
Old 10th June 2009
pik pik is offline
Port Guard
 
Join Date: May 2009
Posts: 12
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by amru View Post
all work well... but my laptop freezing when i use this command:

# ifconfig ath0 scan

i don't now why... but anyone here have answer??
If you see my post on the previous page, I had the same problem. The AR5424 is pretty poorly documented, and I think there are a few different variants of the chip out there as well. Obviously this makes it very difficult for the devs to engineer support.

Luckily for you, it should be easy enough for you to swap your wlan card. I've had reasonable success with an intel 3945 wlan card, although I can't seem to get 802.1x authentication working (looks like wpa_supplicant doesn't have driver support for my nic) so if you need this it might be worthwhile searching for a compatible nic .
Reply With Quote
Old 10th June 2009
BSDfan666 BSDfan666 is offline
Real Name: N/A, this is the interweb.
Helpful companion
 
Join Date: Apr 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 2,223
Thanked 193 Times in 184 Posts
Default

OpenBSD doesn't use wpa_supplicant, WPA is implemented in the kernel.
Reply With Quote
Old 10th June 2009
pik pik is offline
Port Guard
 
Join Date: May 2009
Posts: 12
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by BSDfan666 View Post
OpenBSD doesn't use wpa_supplicant, WPA is implemented in the kernel.
Well, now I have egg on my face again! Clearly I didn't read the man page for ifconfig thoroughly enough :\. I now see that 802.1x auth is mentioned under the wpaakms flag of 802.11 operation. That said, I can't see any more information on it in the man page..this does warrant some more investigation though!

Given this, I'm a bit curious as to why there is still a wpa_supplicant package that is being maintained with each release. Granted, it hasn't been updated since about 2007 or something..

Anyway, thanks for the heads up .
Reply With Quote
Old 10th June 2009
BSDfan666 BSDfan666 is offline
Real Name: N/A, this is the interweb.
Helpful companion
 
Join Date: Apr 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 2,223
Thanked 193 Times in 184 Posts
Default

There is a port of security/wpa_supplicant.. but it's not used for WPA.

This was my fault, you never stated a desire to do WPA encryption..

Quote:
Originally Posted by DESCR
wpa_supplicant is the implementation of an IEEE 802.1X supplicant.
This port is for wired authentication only (Ethernet PAE) and does not
support the wireless WPA/WPA2 functionality.
I hope that clarifies things, it often confuses new users that OpenBSD has WPA implemented in way that's different from the other BSD's and Linux.
Reply With Quote
Old 10th June 2009
pik pik is offline
Port Guard
 
Join Date: May 2009
Posts: 12
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by BSDfan666 View Post
There is a port of security/wpa_supplicant.. but it's not used for WPA.

This was my fault, you never stated a desire to do WPA encryption..


I hope that clarifies things, it often confuses new users that OpenBSD has WPA implemented in way that's different from the other BSD's and Linux.
Interesting...man wpa_supplicant tells a different story :S. It primarily talks about wireless networks, and has a list of compatible drivers for wifi cards.

Quote:
The available drivers to specify with the -D option are:

hostap (default) Host AP driver (Intersil Prism2/2.5/3).
(this can also be used with Linuxant DriverLoader).

hermes Agere Systems Inc. driver (Hermes-I/Hermes-II).

madwifi
MADWIFI 802.11 support (Atheros, etc.).

atmel ATMEL AT76C5XXx (USB, PCMCIA).
All of which is irrelevant in my case anyway because:
a) The man page is dated 28 May 2007
b) The wpi driver used by the 3945 card isn't listed (presumably it was created after May 2007)

Thanks anyway .
Reply With Quote
Old 10th June 2009
amru amru is offline
New User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question synaptic scroll??

hai all i have question howto enable synaptic scroll on mousepad laptop?? sorry i'm newbie...
Reply With Quote
Old 15th July 2009
Carpetsmoker's Avatar
Carpetsmoker Carpetsmoker is offline
Real Name: Martin
Old man from scene 24
 
Join Date: Apr 2008
Location: Eindhoven, Netherlands
Posts: 2,080
Thanked 198 Times in 156 Posts
Default

s/FreeBSD/OpenBSD/g on mt T61

Code:
OpenBSD 4.5 (GENERIC) #1749: Sat Feb 28 14:51:18 MST 2009
    deraadt@i386.openbsd.org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T8300 @ 2.40GHz ("GenuineIntel" 686-class) 2.40 GHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,
PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,CX16,xTPR
real mem  = 3211022336 (3062MB)
avail mem = 3111211008 (2967MB)
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: AT/286+ BIOS, date 07/01/08, BIOS32 rev. 0 @ 0xfdc60, SMBIOS rev. 2.4 @ 0xe0010 (73 entries)
bios0: vendor LENOVO version "7LETC1WW (2.21 )" date 07/01/2008
bios0: LENOVO 6463B45
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: tables DSDT FACP SSDT ECDT TCPA APIC MCFG HPET SLIC BOOT ASF! SSDT SSDT SSDT SSDT
acpi0: wakeup devices LID_(S3) SLPB(S3) LURT(S3) DURT(S3) IGBE(S4) EXP0(S4) EXP1(S4) EXP2(S4) EXP3(S4)
EXP4(S4) PCI1(S4) USB0(S3) USB1(S3) USB2(S3) USB3(S3) USB4(S3) E
HC0(S3) EHC1(S3) HDEF(S4)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: apic clock running at 199MHz
cpu at mainbus0: not configured
ioapic0 at mainbus0: apid 1 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
ioapic0: misconfigured as apic 2, remapped to apid 1
acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus -1 (AGP_)
acpiprt2 at acpi0: bus 2 (EXP0)
acpiprt3 at acpi0: bus 3 (EXP1)
acpiprt4 at acpi0: bus 4 (EXP2)
acpiprt5 at acpi0: bus 5 (EXP3)
acpiprt6 at acpi0: bus 13 (EXP4)
acpiprt7 at acpi0: bus 21 (PCI1)
acpiec0 at acpi0
acpicpu0 at acpi0: C3, C2
acpitz0 at acpi0: critical temperature 127 degC
acpitz1 at acpi0: critical temperature 100 degC
acpibtn0 at acpi0: LID_
acpibtn1 at acpi0: SLPB
acpibat0 at acpi0: BAT0 model "42T4504" serial  4033 type LION oem "SANYO"
acpibat1 at acpi0: BAT1 not present
acpiac0 at acpi0: AC unit online
acpithinkpad0 at acpi0
acpidock at acpi0 not configured
acpivideo at acpi0 not configured
acpivideo at acpi0 not configured
bios0: ROM list: 0xc0000/0x10000! 0xe0000/0x10000!
cpu0: unknown Enhanced SpeedStep CPU, msr 0x06170d2906000d29
cpu0: using only highest and lowest power states
cpu0: Enhanced SpeedStep 2600 MHz (1356 mV): speeds: 2600, 1200 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel GM965 Host" rev 0x0c
vga1 at pci0 dev 2 function 0 "Intel GM965 Video" rev 0x0c
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
intagp0 at vga1
agp0 at intagp0: aperture at 0xe0000000, size 0x10000000
inteldrm0 at vga1: apic 1 int 16 (irq 10)
drm0 at inteldrm0
"Intel GM965 Video" rev 0x0c at pci0 dev 2 function 1 not configured
em0 at pci0 dev 25 function 0 "Intel ICH8 IGP M AMT" rev 0x03: apic 1 int 20 (irq 11), address 00:21:86:58:7c:b0
uhci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 20 (irq 11)
uhci1 at pci0 dev 26 function 1 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 21 (irq 11)
ehci0 at pci0 dev 26 function 7 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 22 (irq 11)
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
azalia0 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 82801H HD Audio" rev 0x03: apic 1 int 17 (irq 11)
azalia0: RIRB time out
azalia0: codecs: Analog Devices AD1984, Conexant/0x2bfa, using Analog Devices AD1984
audio0 at azalia0
ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 82801H PCIE" rev 0x03: apic 1 int 20 (irq 11)
pci1 at ppb0 bus 2
ppb1 at pci0 dev 28 function 1 "Intel 82801H PCIE" rev 0x03: apic 1 int 21 (irq 11)
pci2 at ppb1 bus 3
iwn0 at pci2 dev 0 function 0 "Intel Wireless WiFi Link 4965AGN" rev 0x61: apic 1 int 17 (irq 11), MIMO 2T3R, MoW2, address 00:21:5c:51:5e:df
ppb2 at pci0 dev 28 function 2 "Intel 82801H PCIE" rev 0x03: apic 1 int 22 (irq 11)
pci3 at ppb2 bus 4
ppb3 at pci0 dev 28 function 3 "Intel 82801H PCIE" rev 0x03: apic 1 int 23 (irq 11)
pci4 at ppb3 bus 5
ppb4 at pci0 dev 28 function 4 "Intel 82801H PCIE" rev 0x03: apic 1 int 20 (irq 11)
pci5 at ppb4 bus 13
uhci2 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 16 (irq 10)
uhci3 at pci0 dev 29 function 1 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 17 (irq 11)
uhci4 at pci0 dev 29 function 2 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 18 (irq 11)
ehci1 at pci0 dev 29 function 7 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 19 (irq 11)
usb1 at ehci1: USB revision 2.0
uhub1 at usb1 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
ppb5 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BAM Hub-to-PCI" rev 0xf3
pci6 at ppb5 bus 21
cbb0 at pci6 dev 0 function 0 "Ricoh 5C476 CardBus" rev 0xba: apic 1 int 16 (irq 10)
"Ricoh 5C832 Firewire" rev 0x04 at pci6 dev 0 function 1 not configured
sdhc0 at pci6 dev 0 function 2 "Ricoh 5C822 SD/MMC" rev 0x21: apic 1 int 18 (irq 11)
sdmmc0 at sdhc0
"Ricoh 5C843 MMC" rev 0x11 at pci6 dev 0 function 3 not configured
"Ricoh 5C592 Memory Stick" rev 0x11 at pci6 dev 0 function 4 not configured
"Ricoh 5C852 xD" rev 0x11 at pci6 dev 0 function 5 not configured
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 22 device 0 cacheline 0x0, lattimer 0xb0
pcmcia0 at cardslot0
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801HEM LPC" rev 0x03
pciide0 at pci0 dev 31 function 1 "Intel 82801HBM IDE" rev 0x03: DMA, channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
atapiscsi0 at pciide0 channel 0 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <Optiarc, DVD RW AD-7910A, 1.D1> ATAPI 5/cdrom removable
cd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
pciide0: channel 1 ignored (disabled)
ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 82801HBM AHCI" rev 0x03: apic 1 int 16 (irq 10), AHCI 1.1
scsibus1 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, HITACHI HTS72201, DCDZ> SCSI3 0/direct fixed
sd0: 152627MB, 512 bytes/sec, 312581808 sec total
ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 82801H SMBus" rev 0x03: apic 1 int 23 (irq 11)
iic0 at ichiic0
usb2 at uhci0: USB revision 1.0
uhub2 at usb2 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb3 at uhci1: USB revision 1.0
uhub3 at usb3 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb4 at uhci2: USB revision 1.0
uhub4 at usb4 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb5 at uhci3: USB revision 1.0
uhub5 at usb5 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb6 at uhci4: USB revision 1.0
uhub6 at usb6 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
aps0 at isa0 port 0x1600/31
npx0 at isa0 port 0xf0/16: reported by CPUID; using exception 16
mtrr: Pentium Pro MTRR support
ugen0 at uhub2 port 2 "STMicroelectronics Biometric Coprocessor" rev 1.00/0.01 addr 2
ugen1 at uhub5 port 2 "Lenovo Integrated Smart Card Reader" rev 2.00/1.00 addr 2
softraid0 at root
root on sd0a swap on sd0b dump on sd0b
__________________
UNIX was not designed to stop you from doing stupid things, because that would also stop you from doing clever things.
Reply With Quote
Old 22nd July 2009
N1JER N1JER is offline
New User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile t42p laptop

IBM T42p laptop.

APM works perfectly, hibernation too using tphdisk
Buttons work with tpb
the iwi0 driver gets the wifi done, but to get WPA to work I had to disable apm
in the UKC (This was back when I was running 4.5 so -current may work, not sure and I have no way to test).

Code:
OpenBSD 4.6-current (GENERIC) #62: Wed Jul 15 17:27:21 MDT 2009
    deraadt@i386.openbsd.org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel(R) Pentium(R) M processor 2.00GHz ("GenuineIntel" 686-class) 2 GHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,MCE,CX8,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,TM,SBF,EST,TM2
real mem  = 1072656384 (1022MB)
avail mem = 1028411392 (980MB)
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: AT/286+ BIOS, date 06/18/07, BIOS32 rev. 0 @ 0xfd750, SMBIOS rev. 2.33 @ 0xe0010 (61 entries)
bios0: vendor IBM version "1RETDRWW (3.23 )" date 06/18/2007
bios0: IBM 2373KUU
apm0 at bios0: Power Management spec V1.2
apm0: battery life expectancy 100%
apm0: AC on, battery charge high
acpi at bios0 function 0x0 not configured
pcibios0 at bios0: rev 2.1 @ 0xfd6e0/0x920
pcibios0: PCI IRQ Routing Table rev 1.0 @ 0xfdea0/272 (15 entries)
pcibios0: PCI Interrupt Router at 000:31:0 ("Intel 82371FB ISA" rev 0x00)
pcibios0: PCI bus #6 is the last bus
bios0: ROM list: 0xc0000/0x10000 0xd0000/0x1000 0xd1000/0x1000 0xdc000/0x4000! 0xe0000/0x10000
cpu0 at mainbus0: (uniprocessor)
cpu0: Enhanced SpeedStep 1994 MHz: speeds: 2000, 1800, 1600, 1400, 1200, 1000, 800, 600 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios)
io address conflict 0x5800/0x8
io address conflict 0x5808/0x4
io address conflict 0x5810/0x8
io address conflict 0x580c/0x4
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel 82855PM Host" rev 0x03
intelagp0 at pchb0
agp0 at intelagp0: aperture at 0xd0000000, size 0x10000000
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "Intel 82855PM AGP" rev 0x03
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 0 function 0 "ATI Radeon Mobility M10" rev 0x80
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
radeondrm0 at vga1: irq 11
drm0 at radeondrm0
uhci0 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 82801DB USB" rev 0x01: irq 11
uhci1 at pci0 dev 29 function 1 "Intel 82801DB USB" rev 0x01: irq 11
uhci2 at pci0 dev 29 function 2 "Intel 82801DB USB" rev 0x01: irq 11
ehci0 at pci0 dev 29 function 7 "Intel 82801DB USB" rev 0x01: irq 11
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
ppb1 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BAM Hub-to-PCI" rev 0x81
pci2 at ppb1 bus 2
mem address conflict 0xb0000000/0x1000
mem address conflict 0xb1000000/0x1000
cbb0 at pci2 dev 0 function 0 "TI PCI4520 CardBus" rev 0x01: irq 11
cbb1 at pci2 dev 0 function 1 "TI PCI4520 CardBus" rev 0x01: irq 11
em0 at pci2 dev 1 function 0 "Intel PRO/1000MT (82540EP)" rev 0x03: irq 11, address 00:0d:60:79:a8:3c
iwi0 at pci2 dev 2 function 0 "Intel PRO/Wireless 2200BG" rev 0x05: irq 11, address 00:0e:35:7b:29:23
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 3 device 0 cacheline 0x8, lattimer 0xb0
pcmcia0 at cardslot0
cardslot1 at cbb1 slot 1 flags 0
cardbus1 at cardslot1: bus 6 device 0 cacheline 0x8, lattimer 0xb0
pcmcia1 at cardslot1
ichpcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801DBM LPC" rev 0x01: 24-bit timer at 3579545Hz
pciide0 at pci0 dev 31 function 1 "Intel 82801DBM IDE" rev 0x01: DMA, channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <HTS726060M9AT00>
wd0: 16-sector PIO, LBA, 57231MB, 117210240 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 5
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <HL-DT-ST, RW/DVD GCC-4242N, 0201> ATAPI 5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 82801DB SMBus" rev 0x01: irq 11
iic0 at ichiic0
spdmem0 at iic0 addr 0x50: 512MB DDR SDRAM non-parity PC2700CL2.5
spdmem1 at iic0 addr 0x51: 512MB DDR SDRAM non-parity PC2700CL2.5
auich0 at pci0 dev 31 function 5 "Intel 82801DB AC97" rev 0x01: irq 11, ICH4 AC97
ac97: codec id 0x41445374 (Analog Devices AD1981B)
ac97: codec features headphone, 20 bit DAC, No 3D Stereo
audio0 at auich0
"Intel 82801DB Modem" rev 0x01 at pci0 dev 31 function 6 not configured
usb1 at uhci0: USB revision 1.0
uhub1 at usb1 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb2 at uhci1: USB revision 1.0
uhub2 at usb2 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb3 at uhci2: USB revision 1.0
uhub3 at usb3 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
isa0 at ichpcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
aps0 at isa0 port 0x1600/31
npx0 at isa0 port 0xf0/16: reported by CPUID; using exception 16
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
biomask ef7d netmask ef7d ttymask ffff
mtrr: Pentium Pro MTRR support
softraid0 at root
root on wd0a swap on wd0b dump on wd0b
Reply With Quote
Old 25th July 2009
asemisldkfj's Avatar
asemisldkfj asemisldkfj is offline
Fdisk Soldier
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 50
Thanked 1 Time in 1 Post
Default ThinkPad T61 type 7661

Sound works (though there is no mixerctl setting for the mute button, even though the button works fine)
X works
ACPI sleep/suspend does not work
Display sleep works at least
Wired and wifi NICs work
Brightness controls work, though are a bit sluggish/slow to respond

That's all I've had a chance to test.

Code:
OpenBSD 4.6-current (GENERIC.MP) #100: Wed Jul 22 17:24:42 MDT 2009
    deraadt@i386.openbsd.org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC.MP
cpu0: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T8100 @ 2.10GHz ("GenuineIntel" 686-class) 2.10 GHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,
DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,CX16,xTPR
real mem  = 2120503296 (2022MB)
avail mem = 2041561088 (1946MB)
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: AT/286+ BIOS, date 08/15/08, BIOS32 rev. 0 @ 0xfdc60, SMBIOS rev. 2.4 @ 0xe0010 (73 entries)
bios0: vendor LENOVO version "7LETC4WW (2.24 )" date 08/15/2008
bios0: LENOVO 7661CTO
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: tables DSDT FACP SSDT ECDT TCPA APIC MCFG HPET SLIC BOOT ASF! SSDT SSDT SSDT SSDT
acpi0: wakeup devices LID_(S3) SLPB(S3) LURT(S3) DURT(S3) IGBE(S4) EXP0(S4) EXP1(S4) EXP2(S4)
EXP3(S4) EXP4(S4) PCI1(S4) USB0(S3) USB1(S3) USB2(S3) USB3(S3) USB4(S3) EHC0(S3) EHC1(S3) HDEF(S4)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: apic clock running at 199MHz
cpu1 at mainbus0: apid 1 (application processor)
cpu1: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T8100 @ 2.10GHz ("GenuineIntel" 686-class) 2.10 GHz
cpu1: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,
FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,MWAIT,DS-CPL,VMX,EST,TM2,CX16,xTPR
ioapic0 at mainbus0: apid 1 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
ioapic0: misconfigured as apic 2, remapped to apid 1
acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus -1 (AGP_)
acpiprt2 at acpi0: bus 2 (EXP0)
acpiprt3 at acpi0: bus 3 (EXP1)
acpiprt4 at acpi0: bus 4 (EXP2)
acpiprt5 at acpi0: bus 5 (EXP3)
acpiprt6 at acpi0: bus 13 (EXP4)
acpiprt7 at acpi0: bus 21 (PCI1)
acpiec0 at acpi0
acpicpu0 at acpi0: C3, C2, C1, PSS
acpicpu1 at acpi0: C3, C2, C1, PSS
acpipwrres0 at acpi0: PUBS
acpitz0 at acpi0: critical temperature 127 degC
acpitz1 at acpi0: critical temperature 100 degC
acpibtn0 at acpi0: LID_
acpibtn1 at acpi0: SLPB
acpibat0 at acpi0: BAT0 model "42T5225" serial   749 type LION oem "Panasonic"
acpibat1 at acpi0: BAT1 not present
acpiac0 at acpi0: AC unit online
acpithinkpad0 at acpi0
acpidock0 at acpi0: GDCK not docked (0)
bios0: ROM list: 0xc0000/0x10000! 0xd0000/0x1000 0xd1000/0x1000 0xe0000/0x10000!
cpu0: Enhanced SpeedStep 2095 MHz: speeds: 2101, 2100, 1600, 1200, 800 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel GM965 Host" rev 0x0c
vga1 at pci0 dev 2 function 0 "Intel GM965 Video" rev 0x0c
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
intagp0 at vga1
agp0 at intagp0: aperture at 0xe0000000, size 0x10000000
inteldrm0 at vga1: apic 1 int 16 (irq 10)
drm0 at inteldrm0
"Intel GM965 Video" rev 0x0c at pci0 dev 2 function 1 not configured
em0 at pci0 dev 25 function 0 "Intel ICH8 IGP M AMT" rev 0x03: apic 1 int 20 (irq 11), address 00:1f:e2:18:64:45
uhci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 20 (irq 11)
uhci1 at pci0 dev 26 function 1 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 21 (irq 11)
ehci0 at pci0 dev 26 function 7 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 22 (irq 11)
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
azalia0 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 82801H HD Audio" rev 0x03: apic 1 int 17 (irq 11)
azalia0: RIRB time out
azalia0: codecs: Analog Devices AD1984, Conexant/0x2bfa, using Analog Devices AD1984
audio0 at azalia0
ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 82801H PCIE" rev 0x03: apic 1 int 20 (irq 11)
pci1 at ppb0 bus 2
ppb1 at pci0 dev 28 function 1 "Intel 82801H PCIE" rev 0x03: apic 1 int 21 (irq 11)
pci2 at ppb1 bus 3
iwn0 at pci2 dev 0 function 0 "Intel Wireless WiFi Link 4965" rev 0x61: apic 1 int 17 (irq 11), MIMO 2T3R, MoW1, address 00:21:5c:83:28:49
ppb2 at pci0 dev 28 function 2 "Intel 82801H PCIE" rev 0x03: apic 1 int 22 (irq 11)
pci3 at ppb2 bus 4
ppb3 at pci0 dev 28 function 3 "Intel 82801H PCIE" rev 0x03: apic 1 int 23 (irq 11)
pci4 at ppb3 bus 5
ppb4 at pci0 dev 28 function 4 "Intel 82801H PCIE" rev 0x03: apic 1 int 20 (irq 11)
pci5 at ppb4 bus 13
uhci2 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 16 (irq 10)
uhci3 at pci0 dev 29 function 1 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 17 (irq 11)
uhci4 at pci0 dev 29 function 2 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 18 (irq 11)
ehci1 at pci0 dev 29 function 7 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 19 (irq 11)
usb1 at ehci1: USB revision 2.0
uhub1 at usb1 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
ppb5 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BAM Hub-to-PCI" rev 0xf3
pci6 at ppb5 bus 21
cbb0 at pci6 dev 0 function 0 "Ricoh 5C476 CardBus" rev 0xba: apic 1 int 16 (irq 10)
"Ricoh 5C832 Firewire" rev 0x04 at pci6 dev 0 function 1 not configured
cardslot0 at cbb0 slot 0 flags 0
cardbus0 at cardslot0: bus 22 device 0 cacheline 0x0, lattimer 0xb0
pcmcia0 at cardslot0
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801HEM LPC" rev 0x03
pciide0 at pci0 dev 31 function 1 "Intel 82801HBM IDE" rev 0x03: DMA, channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
atapiscsi0 at pciide0 channel 0 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <HL-DT-ST, DVDRAM GSA-U10N, 1.05> ATAPI 5/cdrom removable
cd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
pciide0: channel 1 ignored (disabled)
ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 82801HBM AHCI" rev 0x03: apic 1 int 16 (irq 10), AHCI 1.1
scsibus1 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, ST9500325AS, 0001> SCSI3 0/direct fixed
sd0: 476940MB, 512 bytes/sec, 976773168 sec total
ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 82801H SMBus" rev 0x03: apic 1 int 23 (irq 11)
iic0 at ichiic0
usb2 at uhci0: USB revision 1.0
uhub2 at usb2 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb3 at uhci1: USB revision 1.0
uhub3 at usb3 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb4 at uhci2: USB revision 1.0
uhub4 at usb4 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb5 at uhci3: USB revision 1.0
uhub5 at usb5 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb6 at uhci4: USB revision 1.0
uhub6 at usb6 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pms0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pms0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
aps0 at isa0 port 0x1600/31
npx0 at isa0 port 0xf0/16: reported by CPUID; using exception 16
mtrr: Pentium Pro MTRR support
ugen0 at uhub2 port 2 "STMicroelectronics Biometric Coprocessor" rev 1.00/0.01 addr 2
softraid0 at root
root on sd0a swap on sd0b dump on sd0b
Reply With Quote
Old 25th July 2009
Carpetsmoker's Avatar
Carpetsmoker Carpetsmoker is offline
Real Name: Martin
Old man from scene 24
 
Join Date: Apr 2008
Location: Eindhoven, Netherlands
Posts: 2,080
Thanked 198 Times in 156 Posts
Default

Touchpad also works now?
__________________
UNIX was not designed to stop you from doing stupid things, because that would also stop you from doing clever things.
Reply With Quote
Old 26th July 2009
asemisldkfj's Avatar
asemisldkfj asemisldkfj is offline
Fdisk Soldier
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 50
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Yep, Lenovo support replaced it. They sent a tech out to my house and everything, pretty good service.

My only complaint now is that the middle "scroll" button beneath the Trackpoint doesn't work. But I read somewhere that this is a limitation of the hardware, not OpenBSD. I guess it would work if I disabled the touchpad in the BIOS, but I'm not willing to do that.
Reply With Quote
Old 26th July 2009
Carpetsmoker's Avatar
Carpetsmoker Carpetsmoker is offline
Real Name: Martin
Old man from scene 24
 
Join Date: Apr 2008
Location: Eindhoven, Netherlands
Posts: 2,080
Thanked 198 Times in 156 Posts
Default

On FreeBSD I was able to use sysmoused to get the scrolling to work, I haven't investigated yet if OpenBSD has a similar utility (wsmoused?)
__________________
UNIX was not designed to stop you from doing stupid things, because that would also stop you from doing clever things.
Reply With Quote
Old 26th July 2009
asemisldkfj's Avatar
asemisldkfj asemisldkfj is offline
Fdisk Soldier
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 50
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I'll try that, thanks.
Reply With Quote
Old 21st September 2009
mikaelj mikaelj is offline
New User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sweden
Posts: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Using OpenBSD on a Thinkpad R32. Seems to work except for some xauth.core and openbox.core that keeps appearing :P
Reply With Quote
Old 5th November 2009
ocicat ocicat is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,902
Thanked 190 Times in 160 Posts
Default

For those that want to help the OpenBSD project, be sure to send in the system information requested in Section 4.10 of the FAQ to dmesg@:
  • $ dmesg
Bonus points will be awarded to those who in addition send the output of the following:
  • $ sysctl hw.sensors
Theo mentions this in the following:

http://marc.info/?l=openbsd-tech&m=125682697626974&w=2

...however note that the command he gives requires mail to be externally configured (not done by default).
Reply With Quote
Old 14th November 2009
There0 There0 is offline
./dev/null
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 169
Thanked 10 Times in 10 Posts
Default

Greetings all, just an update for my Lenovo T61 and HP tc4200 to 4.6, below dmesg's and hw sensor output (had a T60 for a few months but ...)

I do also have Openbsd 4.6 on a white Macbook, seems to run pretty good it's not staying on though (macbook being sold soon too)

-> BSDfan666, i just saw that message where i had previously asked about my biometric scanner it seems it was in this laptop part ... my bad (mea culpa) for you latinists that may not understand ebonics )
Attached Files
File Type: txt dmesgT61.txt (6.2 KB, 27 views)
File Type: txt dmesgTC4200.txt (13.3 KB, 5 views)
File Type: txt hw-senT61.txt (1.3 KB, 16 views)
File Type: txt hw-senTC4200.txt (676 Bytes, 4 views)
__________________
The more you learn, the more you realize how little you know ....
Reply With Quote
Old 11th December 2009
There0 There0 is offline
./dev/null
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 169
Thanked 10 Times in 10 Posts
Default

So i have managed to aquire myself a T500 lenovo for Christmas? i guess (sold my T61 and S10e), OpenBSD 4.6 seems to like everything except some of my Card slot types and my firewire adaptor.

I also see a "not configured" next to my HECI inteface for the Intel video card (my HDMI output i assume) as well. I am hoping that the following is my video camera and am asking if anybody has any programs (Ekiga?) that may be able to use my camera/mic.

Quote:
uvideo0 at uhub0 port 6 configuration 1 interface 0 "Chicony Electronics Co., Ltd. product 0x4807" rev 2.00/31.34 addr 2
video0 at uvideo0
Attached Files
File Type: txt dmesg.txt (7.0 KB, 22 views)
__________________
The more you learn, the more you realize how little you know ....
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Your FreeBSD Laptop vermaden FreeBSD General 67 6th June 2014 12:27 PM
OpenBSD = Awesome Laptop OS revzalot OpenBSD General 8 9th September 2008 07:12 AM
Laptop Repair DrJ General Hardware 4 25th August 2008 02:30 PM
laptop cw_ FreeBSD General 21 14th August 2008 02:48 AM
Dual-boot laptop won't boot OpenBSD after upgrade to 4.3 kbeaucha OpenBSD Installation and Upgrading 17 30th May 2008 02:40 PM


All times are GMT. The time now is 08:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick