DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > OpenBSD > OpenBSD General

OpenBSD General Other questions regarding OpenBSD which do not fit in any of the categories below.

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1   (View Single Post)  
Old 11th November 2009
blueprint blueprint is offline
New User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default seagate drive issue

Hi guys, I have an installation of OpenBSD 4.6 with 6 disk drives connected to onboard sata on an Intel DP43TF motherboard.

My drives are:
sd0,1,2 = Seagate Baracuda 750GB
sd3,4,5 = Samsung 1TB spinpoint F1

None of the drives are in a raid config, just standard partitioning with Disklabel.

I seem to be experiencing really slow speeds with the Seagate drives, approximately 20MB/s while the Samsung drives are doing around 70MB/s.

I have tried the generic.sp kernel as well as disable acpi. Could this be a firmware issue with my drives?

I can't see anything in the dmesg output but with my limited openbsd experience i thought id ask for help.

Code:
OpenBSD 4.6 (GENERIC.MP) #81: Thu Jul  9 21:26:19 MDT 2009
    deraadt@amd64.openbsd.org:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
real mem = 3216707584 (3067MB)
avail mem = 3107082240 (2963MB)
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.4 @ 0xe84b0 (58 entries)
bios0: vendor Intel Corp. version "NBG4310H.86A.0069.2008.1117.2016" date 11/17/2008
bios0: Intel Corporation DP43TF
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: tables DSDT FACP APIC MCFG ASF! HPET
acpi0: wakeup devices P0P1(S3) PS2K(S3) PS2M(S3) UAR1(S5) USB0(S3) USB1(S3) USB2(S3) USB5(S3) USB3(S3) USB4(S3) PEX0(S3) PEX1(S3) PEX2(S3) PEX3(S3) PEX4(S3) GBE_(S4) P0P2(S3) EUSB(S3) USBE(S3) SLPB(S4) PWRB(S3)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz, 2494.13 MHz
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,MWAIT,DS-CPL,EST,TM2,CX16,xTPR,NXE,LONG
cpu0: 2MB 64b/line 8-way L2 cache
cpu0: apic clock running at 199MHz
cpu1 at mainbus0: apid 1 (application processor)
cpu1: Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz, 2493.75 MHz
cpu1: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,SBF,SSE3,MWAIT,DS-CPL,EST,TM2,CX16,xTPR,NXE,LONG
cpu1: 2MB 64b/line 8-way L2 cache
ioapic0 at mainbus0 apid 0 pa 0xfec00000, version 20, 24 pins
acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus 2 (PEX0)
acpiprt2 at acpi0: bus -1 (PEX1)
acpiprt3 at acpi0: bus -1 (PEX2)
acpiprt4 at acpi0: bus 3 (PEX3)
acpiprt5 at acpi0: bus -1 (PEX4)
acpiprt6 at acpi0: bus 4 (P0P2)
acpicpu0 at acpi0:, C3, C2, C1, PSS
acpicpu1 at acpi0:, C3, C2, C1, PSS
acpibtn0 at acpi0: SLPB
acpibtn1 at acpi0: PWRB
cpu0: Enhanced SpeedStep 2493 MHz: speeds: 2500, 1200 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel G45 Host" rev 0x03
ppb0 at pci0 dev 1 function 0 "Intel G45 PCIE" rev 0x03: apic 0 int 16 (irq 11)
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 0 function 0 vendor "NVIDIA", unknown product 0x016a rev 0xa1
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
vendor "Intel", unknown product 0x2e24 (class communications subclass miscellaneous, rev 0x03) at pci0 dev 3 function 0 not configured
em0 at pci0 dev 25 function 0 "Intel ICH10 R BM V" rev 0x00: apic 0 int 20 (irq 10), address 00:1c:c0:a3:18:de
uhci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 82801JI USB" rev 0x00: apic 0 int 16 (irq 11)
uhci1 at pci0 dev 26 function 1 "Intel 82801JI USB" rev 0x00: apic 0 int 21 (irq 5)
uhci2 at pci0 dev 26 function 2 "Intel 82801JI USB" rev 0x00: apic 0 int 18 (irq 3)
ehci0 at pci0 dev 26 function 7 "Intel 82801JI USB" rev 0x00: apic 0 int 18 (irq 3)
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
ppb1 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 82801JI PCIE" rev 0x00: apic 0 int 17 (irq 7)
pci2 at ppb1 bus 2
ppb2 at pci0 dev 28 function 3 "Intel 82801JI PCIE" rev 0x00: apic 0 int 19 (irq 4)
pci3 at ppb2 bus 3
jmb0 at pci3 dev 0 function 0 "JMicron JMB368 IDE" rev 0x00
pciide0 at jmb0: DMA, channel 0 wired to native-PCI, channel 1 wired to native-PCI
pciide0: using apic 0 int 19 (irq 4) for native-PCI interrupt
atapiscsi0 at pciide0 channel 0 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <HL-DT-ST, DVD-RAM GH22NP20, 1.04> ATAPI 5/cdrom removable
cd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 4
pciide0: channel 1 disabled (no drives)
uhci3 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 82801JI USB" rev 0x00: apic 0 int 23 (irq 11)
uhci4 at pci0 dev 29 function 1 "Intel 82801JI USB" rev 0x00: apic 0 int 19 (irq 4)
uhci5 at pci0 dev 29 function 2 "Intel 82801JI USB" rev 0x00: apic 0 int 18 (irq 3)
ehci1 at pci0 dev 29 function 7 "Intel 82801JI USB" rev 0x00: apic 0 int 23 (irq 11)
usb1 at ehci1: USB revision 2.0
uhub1 at usb1 "Intel EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
ppb3 at pci0 dev 30 function 0 "Intel 82801BA Hub-to-PCI" rev 0x90
pci4 at ppb3 bus 4
re0 at pci4 dev 0 function 0 "Realtek 8169" rev 0x10: RTL8169S (0x0400), apic 0 int 20 (irq 10), address 00:1e:2a:47:9a:dd
rgephy0 at re0 phy 7: RTL8169S/8110S PHY, rev. 0
pcib0 at pci0 dev 31 function 0 "Intel 82801JIB LPC" rev 0x00
ahci0 at pci0 dev 31 function 2 "Intel 82801JI AHCI" rev 0x00: apic 0 int 19 (irq 4), AHCI 1.2
scsibus1 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus1 targ 0 lun 0: <ATA, ST3750330AS, SD15> SCSI3 0/direct fixed
sd0: 715403MB, 512 bytes/sec, 1465147055 sec total
sd1 at scsibus1 targ 1 lun 0: <ATA, ST3750330AS, SD15> SCSI3 0/direct fixed
sd1: 715403MB, 512 bytes/sec, 1465147055 sec total
sd2 at scsibus1 targ 2 lun 0: <ATA, ST3750330AS, SD1A> SCSI3 0/direct fixed
sd2: 715404MB, 512 bytes/sec, 1465149168 sec total
sd3 at scsibus1 targ 3 lun 0: <ATA, SAMSUNG HD103UJ, 1AA0> SCSI3 0/direct fixed
sd3: 953869MB, 512 bytes/sec, 1953525168 sec total
sd4 at scsibus1 targ 4 lun 0: <ATA, SAMSUNG HD103UJ, 1AA0> SCSI3 0/direct fixed
sd4: 953869MB, 512 bytes/sec, 1953525168 sec total
sd5 at scsibus1 targ 5 lun 0: <ATA, SAMSUNG HD103UJ, 1AA0> SCSI3 0/direct fixed
sd5: 953869MB, 512 bytes/sec, 1953525168 sec total
ichiic0 at pci0 dev 31 function 3 "Intel 82801JI SMBus" rev 0x00: apic 0 int 18 (irq 3)
iic0 at ichiic0
spdmem0 at iic0 addr 0x50: 2GB DDR2 SDRAM non-parity PC2-5300CL5
spdmem1 at iic0 addr 0x52: 2GB DDR2 SDRAM non-parity PC2-5300CL5
usb2 at uhci0: USB revision 1.0
uhub2 at usb2 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb3 at uhci1: USB revision 1.0
uhub3 at usb3 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb4 at uhci2: USB revision 1.0
uhub4 at usb4 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb5 at uhci3: USB revision 1.0
uhub5 at usb5 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb6 at uhci4: USB revision 1.0
uhub6 at usb6 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb7 at uhci5: USB revision 1.0
uhub7 at usb7 "Intel UHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
wbsio0 at isa0 port 0x2e/2: W83627DHG rev 0x23
wbsio0 port 0x290/2 not configured
mtrr: Pentium Pro MTRR support
uhidev0 at uhub5 port 1 configuration 1 interface 0 "CHICONY HP Basic USB Keyboard" rev 1.10/3.00 addr 2
uhidev0: iclass 3/1
ukbd0 at uhidev0: 8 modifier keys, 6 key codes
wskbd1 at ukbd0 mux 1
wskbd1: connecting to wsdisplay0
softraid0 at root
root on sd0a swap on sd0b dump on sd0b
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PPPD issue. Tom NetBSD General 4 26th August 2009 03:59 PM
gdm/ new monitor issue jimbus FreeBSD General 3 4th August 2009 07:39 PM
Possible SMP Issue? MetalHead OpenBSD General 1 25th November 2008 03:52 AM
Disk geometry for Seagate disk phreud FreeBSD Installation and Upgrading 5 8th November 2008 10:51 PM
RAM issue nikkon FreeBSD General 5 7th May 2008 04:26 AM


All times are GMT. The time now is 10:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick