DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > OpenBSD > OpenBSD General

OpenBSD General Other questions regarding OpenBSD which do not fit in any of the categories below.

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1   (View Single Post)  
Old 14th February 2011
Roric Roric is offline
New User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Unable to mount second hard drive

I'm new to BSD and am trying to mount a secondary hard drive, but all the commands that I am familiar with do not work.

Here is a paste of my terminal:

Code:
# disklabel wd1
# /dev/rwd1c:
type: ESDI
disk: ESDI/IDE disk
label: ST380021A       
flags:
bytes/sector: 512
sectors/track: 63
tracks/cylinder: 255
sectors/cylinder: 16065
cylinders: 9729
total sectors: 156301488
rpm: 3600
interleave: 1
boundstart: 0
boundend: 156301488
drivedata: 0

16 partitions:
#                size           offset  fstype [fsize bsize  cpg]
  c:        156301488                0  unused                   
  i:        156299264             2048  ext2fs                   

# mount -t ext2fs /dev/wd1i /mnt
mount_ext2fs: /dev/wd1i on /mnt: Block device required

# mount -t ext2fs /dev/wd1c /mnt
mount_ext2fs: /dev/wd1c on /mnt: Input/output error

# mount -t ext2fs /dev/rwd1i /mnt
mount_ext2fs: /dev/rwd1i on /mnt: Block device required

# mount -t ext2fs /dev/rwd1c /mnt
mount_ext2fs: /dev/rwd1c on /mnt: Block device required
Code:
# fdisk wd1
Disk: wd1       geometry: 9729/255/63 [156301488 Sectors]
Offset: 0       Signature: 0xAA55
            Starting         Ending         LBA Info:
#: id      C   H   S -      C   H   S [       start:        size ]
-------------------------------------------------------------------------------
0: 83      0  32  33 -   9729  78  13 [        2048:   156299264 ] Linux files*
1: 00      0   0   0 -      0   0   0 [           0:           0 ] unused     
2: 00      0   0   0 -      0   0   0 [           0:           0 ] unused     
3: 00      0   0   0 -      0   0   0 [           0:           0 ] unused     

# mount -t ext2fs /dev/rwd1 /mnt 
mount_ext2fs: /dev/rwd1 on /mnt: No such file or directory
What am I missing here? Probably something simple, but it has been a long night getting everything up and running and my mind is beginning to slip. Any insight into this matter would be greatly appreciated.

Last edited by J65nko; 14th February 2011 at 05:32 PM. Reason: [code] tags added ;)
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Second Hard Drive IronForge OpenBSD Installation and Upgrading 4 2nd November 2009 08:53 AM
Did I fry my hard drive? JMJ_coder General Hardware 7 23rd December 2008 10:38 PM
mount second hard drive - newbie trouble corneliu FreeBSD General 7 23rd September 2008 10:51 PM
CF as a *BSD hard drive? JMJ_coder General Hardware 26 31st July 2008 05:13 PM
how to mount external hard disk ? bsdnewbie999 FreeBSD General 6 27th May 2008 02:37 AM


All times are GMT. The time now is 02:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick