DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > OpenBSD > OpenBSD Packages and Ports

OpenBSD Packages and Ports Installation and upgrading of packages and ports on OpenBSD.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   (View Single Post)  
Old 13th June 2011
backrow backrow is offline
Real Name: Anthony J. Bentley
Shell Scout
 
Join Date: Jul 2009
Location: Albuquerque, NM
Posts: 116
Thanked 10 Times in 4 Posts
Default Problems running Java files

I came across a pair of programs recently that I’d like to try out. The two programs are electric-9.00.jar and logisim-generic-2.7.1.jar. Unfortunately, they’re both written in Java.

I’ve tried running them like this:
$ /usr/local/jdk-1.5.0/bin/java -jar foo.jar

For Logisim, I get a blank white window with no content. For Electric, I get a loading screen followed by a blank white window with no content. (Nothing shows up in /tmp/electric.log either.)

What’s my problem here? This is an amd64 snapshot from early last month.
__________________
Many thanks to the forum regulars who put time and effort into helping others solve their problems.
Reply With Quote
  #2   (View Single Post)  
Old 13th June 2011
ocicat ocicat is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,930
Thanked 190 Times in 160 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by backrow View Post
What’s my problem here?
Although the following deals with building the application:

http://www.staticfreesoft.com/jmanua...p01-04-03.html

It is a common requirement for JAVA_PATH to be set for runtime as well, however, this is merely a guess on my part.
Reply With Quote
  #3   (View Single Post)  
Old 13th June 2011
backrow backrow is offline
Real Name: Anthony J. Bentley
Shell Scout
 
Join Date: Jul 2009
Location: Albuquerque, NM
Posts: 116
Thanked 10 Times in 4 Posts
Default

No change when running with JAVA_PATH=/usr/local/jdk-1.5.0/.
__________________
Many thanks to the forum regulars who put time and effort into helping others solve their problems.
Reply With Quote
  #4   (View Single Post)  
Old 13th June 2011
Pjoter's Avatar
Pjoter Pjoter is offline
Shell Scout
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 92
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

Hi,

tried the same on Arch Linux- the same symptoms.

This is what I got running electric:

2011-06-13 11:41:11 com.sun.electric.util.config.XmlInitSax init
INFO: unable to bind injection: com.sun.electric.api.movie.MovieCreator
2011-06-13 11:41:11 com.sun.electric.util.config.XmlInitSax init
INFO: unable to bind injection: com.sun.electric.api.irsim.IAnalyzer

And this comes from Logism:

Guusje% java -d64 -jar logisim-generic-2.7.1.jar
Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
at com.cburch.logisim.file.XmlReader.repairForWiringL ibrary(XmlReader.java:492)
at com.cburch.logisim.file.XmlReader.considerRepairs( XmlReader.java:433)
at com.cburch.logisim.file.XmlReader.readLibrary(XmlR eader.java:371)
at com.cburch.logisim.file.LogisimFile.loadSub(Logisi mFile.java:420)
at com.cburch.logisim.file.LogisimFile.load(LogisimFi le.java:397)
at com.cburch.logisim.file.Loader.openLogisimFile(Loa der.java:146)
at com.cburch.logisim.proj.ProjectActions.doNew(Proje ctActions.java:63)
at com.cburch.logisim.gui.start.Startup.run(Startup.j ava:171)
at com.cburch.logisim.Main.main(Main.java:36)

Piotr
Reply With Quote
  #5   (View Single Post)  
Old 13th June 2011
backrow backrow is offline
Real Name: Anthony J. Bentley
Shell Scout
 
Join Date: Jul 2009
Location: Albuquerque, NM
Posts: 116
Thanked 10 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Pjoter View Post
Hi,

tried the same on Arch Linux- the same symptoms.

This is what I got running electric:

2011-06-13 11:41:11 com.sun.electric.util.config.XmlInitSax init
INFO: unable to bind injection: com.sun.electric.api.movie.MovieCreator
2011-06-13 11:41:11 com.sun.electric.util.config.XmlInitSax init
INFO: unable to bind injection: com.sun.electric.api.irsim.IAnalyzer
I get these messages too, but the mailing list reveals this to be due to optional plugins that aren’t included for license reasons, so this is probably not a problem.
Quote:
Originally Posted by Pjoter View Post
And this comes from Logism:

Guusje% java -d64 -jar logisim-generic-2.7.1.jar
Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
at com.cburch.logisim.file.XmlReader.repairForWiringL ibrary(XmlReader.java:492)
at com.cburch.logisim.file.XmlReader.considerRepairs( XmlReader.java:433)
at com.cburch.logisim.file.XmlReader.readLibrary(XmlR eader.java:371)
at com.cburch.logisim.file.LogisimFile.loadSub(Logisi mFile.java:420)
at com.cburch.logisim.file.LogisimFile.load(LogisimFi le.java:397)
at com.cburch.logisim.file.Loader.openLogisimFile(Loa der.java:146)
at com.cburch.logisim.proj.ProjectActions.doNew(Proje ctActions.java:63)
at com.cburch.logisim.gui.start.Startup.run(Startup.j ava:171)
at com.cburch.logisim.Main.main(Main.java:36)
I don’t get this. For me Logisim runs completely silently.
__________________
Many thanks to the forum regulars who put time and effort into helping others solve their problems.
Reply With Quote
  #6   (View Single Post)  
Old 14th June 2011
backrow backrow is offline
Real Name: Anthony J. Bentley
Shell Scout
 
Join Date: Jul 2009
Location: Albuquerque, NM
Posts: 116
Thanked 10 Times in 4 Posts
Default

Interesting turn of events… I just tried on my laptop, and both programs work fine. This requires more narrowing down. (Different snapshot, different architecture, different JDK, different graphics driver…)
__________________
Many thanks to the forum regulars who put time and effort into helping others solve their problems.
Reply With Quote
  #7   (View Single Post)  
Old 14th June 2011
Pjoter's Avatar
Pjoter Pjoter is offline
Shell Scout
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 92
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

I use AMD64- perhaps this is the reason ...?

Piotr.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mozilla patches Java applet problems in Firefox J65nko News 0 7th March 2011 09:41 AM
Getting OpenBSD up and running Larry OpenBSD Installation and Upgrading 10 14th May 2010 11:14 PM
Running as a WPA-RADIUS AP? Sunnz OpenBSD Security 7 23rd September 2009 02:09 AM
Problem getting php running badguy OpenBSD General 7 22nd July 2009 03:34 PM
Problems running jdk-1.7 incripshin OpenBSD Packages and Ports 10 10th August 2008 05:54 PM


All times are GMT. The time now is 11:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick