DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > OpenBSD > OpenBSD Packages and Ports

OpenBSD Packages and Ports Installation and upgrading of packages and ports on OpenBSD.

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1   (View Single Post)  
Old 27th August 2011
sepuku's Avatar
sepuku sepuku is offline
Real Name: Vizard Sepuku
Package Pilot
 
Join Date: Jun 2011
Location: Athens & Chania,Greece
Posts: 143
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Issues WIth Mplayer and Vlc

I'm trying to playback some movies(avi or mkv) with mplayer and vlc.
On all videos if i press f for fullscreen mplayer will extend the window,but the video won't change dimensions.This happens to all videos with mplayer and to some with vlc.

for example if i try to playback an mkv file:

Code:
           ************************************************
           **** Your system is too SLOW to play this!  ****
           ************************************************

Possible reasons, problems, workarounds:
- Most common: broken/buggy _audio_ driver
  - Try -ao sdl or use the OSS emulation of ALSA.
  - Experiment with different values for -autosync, 30 is a good start.
- Slow video output
  - Try a different -vo driver (-vo help for a list) or try -framedrop!
- Slow CPU
  - Don't try to play a big DVD/DivX on a slow CPU! Try some of the lavdopts,
    e.g. -vfm ffmpeg -lavdopts lowres=1:fast:skiploopfilter=all.
- Broken file
  - Try various combinations of -nobps -ni -forceidx -mc 0.
- Slow media (NFS/SMB mounts, DVD, VCD etc)
  - Try -cache 8192.
- Are you using -cache to play a non-interleaved AVI file?
  - Try -nocache.
Read DOCS/HTML/en/video.html for tuning/speedup tips.
If none of this helps you, read DOCS/HTML/en/bugreports.html.


My pc is not slow; i mean i have i quad core ,3gb ram and was able to playback any kind of files with no problems back in the Ubuntu days.

Also if i try

mplayer -ao sdl thundercats.2011.s01e01-e02.720p.hdtv.x264-orenji.mkv

Code:
SUB: Added subtitle file (1): ./thundercats.2011.s01e01-e02.720p.hdtv.x264-orenji.srt
[VO_XV] It seems there is no Xvideo support for your video card available.
[VO_XV] Run 'xvinfo' to verify its Xv support and read
[VO_XV] DOCS/HTML/en/video.html#xv!
[VO_XV] See 'mplayer -vo help' for other (non-xv) video out drivers.
[VO_XV] Try -vo x11.
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 448.0 kbit/29.17% (ratio: 56000->192000)
Selected audio codec: [ffac3] afm: ffmpeg (FFmpeg AC-3)
==========================================================================
No such audio driver 'sdl'
Could not open/initialize audio device -> no sound.
Audio: no sound
Starting playback...
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [x11] 1280x720 => 1280x720 Planar YV12 
[swscaler @ 0x3c1f2c00]using unscaled yuv420p -> bgra special converter


As it's like what says in the message;i have no sound.




Also both on vlc and mplayer i cannot play subtitles that are not embed.Embed subtitles appear normally.On vlc i went to preferences>subtitles & OSD and changed default encoding to greek-iso 8859-7.(This worked for me on my linux machines but as it seems, i need to make some other settings on OpenBSD.I don't know how i can do the same on mplayer.

Do i need to use a different player?
Do i need to make some additional/new settings to my players?

Any tip would be really useful or maybe o working mplayer config file.

Last edited by sepuku; 27th August 2011 at 06:34 PM.
Reply With Quote
 

Tags
mplayer, nvidia, slow playback, vlc

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Other New better MPlayer, the MPlayer 2, fork of original MPlayer vermaden News 5 26th March 2011 03:37 PM
mplayer do not show subtitle mfaridi OpenBSD Packages and Ports 3 12th November 2008 05:41 AM
mplayer-1.0rc2p2-sdl.tgz and mplayer-1.0rc2p2.tgz bsdnewbie999 OpenBSD General 1 21st June 2008 06:34 AM
mplayer volume cannot increase. bsdnewbie999 OpenBSD General 3 19th June 2008 03:16 PM
MPlayer skins for solaris whispersGhost Solaris 7 12th June 2008 11:06 PM


All times are GMT. The time now is 08:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick