DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > OpenBSD > OpenBSD General

OpenBSD General Other questions regarding OpenBSD which do not fit in any of the categories below.

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1   (View Single Post)  
Old 24th September 2011
toxictrash toxictrash is offline
New User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Trunk failover issue

Hi All

I'm having problems configuring a trunk port in failover mode for openBSD 4.9.
The situation is this, I have one bsd with two interfaces(vic0 and vic1) that are directly connected to a simple switch on the third port of the switch I have a windows machine.

The idea is that I want the BSD to have redundant interfaces and I want to do it by uniting the two vic cards in to one failover trunk interface.
It looks simple but no matter what I try it is not working:

This is my configuration:
# ifconfig

vic0: flags=8b43<UP,BROADCAST,RUNNING,PROMISC,ALLMULTI,S IMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
lladdr 00:0c:29:87:da:42
priority: 0
trunk: trunkdev trunk10
media: Ethernet autoselect
status: active
inet6 fe80::20c:29ff:fe87:da4c%vic0 prefixlen 64 scopeid 0x1

vic1: flags=8b43<UP,BROADCAST,RUNNING,PROMISC,ALLMULTI,S IMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
lladdr 00:0c:29:87:da:42
priority: 0
trunk: trunkdev trunk10
media: Ethernet autoselect
status: active
inet6 fe80::20c:29ff:fe87:da56%vic1 prefixlen 64 scopeid 0x2

trunk10: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
lladdr 00:0c:29:87:da:42
priority: 0
trunk: trunkproto failover
trunkport vic1
trunkport vic0 master,active
groups: trunk
media: Ethernet autoselect
status: active
inet6 fe80::20c:29ff:fe87:da42%trunk10 prefixlen 64 scopeid 0x9
inet 10.30.0.5 netmask 0xffffff00 broadcast 10.30.0.255
#

The windows machine has IP: 10.30.0.100/24 and at the moment the ping is going fine but if I put vic0 down the ping stops ;(
Please advice on how can this be fixed or if Im missconfiguring something!
Thanks in advance!

Best Regards
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lagg failover on FreeBSD 7.0 Dell 1950/Broadcom 5708 NICs rfranzke FreeBSD General 4 14th September 2010 08:06 PM
Carp + Trunk firewall mururoa OpenBSD General 0 2nd June 2009 01:01 PM
Possible SMP Issue? MetalHead OpenBSD General 1 25th November 2008 03:52 AM
freeBSD router running openospfd with failover using ifstated dk_netsvil Guides 0 21st May 2008 05:26 PM
RAM issue nikkon FreeBSD General 5 7th May 2008 04:26 AM


All times are GMT. The time now is 03:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick