DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > OpenBSD > OpenBSD General

OpenBSD General Other questions regarding OpenBSD which do not fit in any of the categories below.

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1   (View Single Post)  
Old 2nd August 2012
bobmarss bobmarss is offline
New User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Newbie - need help configuring wireless connection...

Hi,

I am really embarrassed to have to ask help on this one but I just can't seem to figure it out.

I am simply trying to connect my OpenBSD 5.1 box to a WAP.

I have tried 3 different network devices:
1. PCMCIA Linksys WPC4G ver 3.1
2. Alfa AWUS036NH
3. Alfa AWUS036H (urtw0)

OpenBSD 5.1 seems to recognize all three of these cards right out of the box. I successfully use the following command with all three:

----------------------------

$ sudo ifconfig nwdevice scan

-----------------------------

After reading the ifconfig man page, I have tried using the following command to access my WAP:

$ sudo ifconfig urtw0 nwid Jupiter chan 7 bssid 00:0f:66:00:7c:29 wpakey XXX

The result:

------------------------

ifconfig urtw0

urtw0: flags=8a43<UP,BROADCAST, RUNNING, ALLMULTI,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500

lladdr 00:c0:ca:50:79:21

priority: 4

groups: wlan

media: IEEE802.11 autoselect (DS1 mode 11g)

status: active

ieee80211: nwid Jupiter chan 7 bssid 00.0f:66:00:7c:29 100dB wpakey (not displayed) wpaprotos wpa1.wpa2. wpaakms psk wpaciphers tkep, ccmp wpagroupcipher tkip 100dBm

inet6 fe80::2c0:caff:fe50:7921%urtw0 prefixlen 64 scopeid 0x4


------------------------

The AWUS036H(urtw0) seems to be the most promising of the the three.

Unfortunately, I am not supplied with an IP and I do not seem to have an actual connection. Pinging google yields nothing.

Any assistance would be much appreciated.

Thank you,
Bob
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OpenBSD 4.5 and wireless connection sd1965 OpenBSD Installation and Upgrading 5 17th July 2011 02:57 AM
Working dial-up connection - No Client Connection vigol FreeBSD General 5 22nd November 2009 10:59 PM
Wireless Network Loses Connection JMJ_coder NetBSD General 5 17th February 2009 09:14 PM
Configuring a wireless access point Serge FreeBSD General 6 6th June 2008 04:07 PM
KDE app for easy Wireless connection coppermine FreeBSD Ports and Packages 4 17th May 2008 07:33 PM


All times are GMT. The time now is 04:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick