DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > OpenBSD > OpenBSD General

OpenBSD General Other questions regarding OpenBSD which do not fit in any of the categories below.

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1   (View Single Post)  
Old 27th October 2013
virtuvoos virtuvoos is offline
Port Guard
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 28
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default OpenBSD -current stability

Hi,

I'm experiencing pretty severe crashes with OpenBSD5.4-current. Without direct cause the system totally freezes. The NumLock LED doesn't even respond anymore. Also the three finger salute, no help there even though I changed the setting to do a clean shutdown on ctrlaltdel.

Reason why I'm thinking it's got something to do with -current is that I've used the exact same hardware on Linux and OpenBSD5.3 before without issues. (I switched to -current to get my video card working properly)

There is always one constant when it happens. I'm copying either from or to an "alien" filesystems with midnight commander. First two crashes in the beginning of the week was reading ext2, writing FFS2, now it's reading FFS2 writing msdos. (sd3a to wd0i in case you want to look at dmesg)

My expectations for -current is to be stable enough to use as a desktop computer. I can live with an occational crash every half a year or maybe even a bit more. But doing a fsck on large disks every few days is not a funny experience

Are there other logs I can supply except the output of dmesg?

[UPDATE]

And whilst writing this my computer is rebooting and going through fsck again because it completely crashed again... . So that's #4 this week.

I was copying a couple of directories with mc, and it was ready so I marked the next few directories to be copied onto an msdos formatted disk. The process lasted for less than a second. It copied a few files, then the system froze up, completely... . The only button/keypresses the computer reacted to, was the hardware-reset button.

Next time, I'll only use one tty on console without X running, without tmux running, just a bare mc session, if it still crashes, I'll just issue a cp command.
[/UPDATE]

Code:
OpenBSD 5.4-current (GENERIC.MP) #73: Tue Oct 15 00:08:48 MDT 2013
    deraadt@amd64.openbsd.org:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
real mem = 8149069824 (7771MB)
avail mem = 7924019200 (7556MB)
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.6 @ 0xe9070 (52 entries)
bios0: vendor American Megatrends Inc. version "1202" date 04/13/2011
bios0: ASUSTeK Computer INC. E35M1-I DELUXE
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP APIC MCFG HPET SSDT SSDT
acpi0: wakeup devices SBAZ(S4) PS2K(S4) PS2M(S4) UAR1(S4) P0PC(S4) UHC1(S4) UHC2(S4) USB3(S4) UHC4(S4) USB5(S4) UHC6(S4) UHC7(S4) PE20(S4) PE21(S4) RLAN(S4) PE22(S4) [...]
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 32 bits
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: AMD E-350 Processor, 1600.15 MHz
cpu0: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2,HTT,SSE3,MWAIT,SSSE3,CX16,POPCNT,NXE,MMXX,FFXSR,LONG,LAHF,CMPLEG,SVM,EAPICSP,AMCR8,ABM,SSE4A,MASSE,3DNOWP,IBS,SKINIT,ITSC
cpu0: 32KB 64b/line 2-way I-cache, 32KB 64b/line 8-way D-cache, 512KB 64b/line 16-way L2 cache
cpu0: 8 4MB entries fully associative
cpu0: DTLB 40 4KB entries fully associative, 8 4MB entries fully associative
cpu0: smt 0, core 0, package 0
cpu0: apic clock running at 199MHz
cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.0.0.0.0, IBE
cpu1 at mainbus0: apid 1 (application processor)
cpu1: AMD E-350 Processor, 1599.95 MHz
cpu1: FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,MMX,FXSR,SSE,SSE2,HTT,SSE3,MWAIT,SSSE3,CX16,POPCNT,NXE,MMXX,FFXSR,LONG,LAHF,CMPLEG,SVM,EAPICSP,AMCR8,ABM,SSE4A,MASSE,3DNOWP,IBS,SKINIT,ITSC
cpu1: 32KB 64b/line 2-way I-cache, 32KB 64b/line 8-way D-cache, 512KB 64b/line 16-way L2 cache
cpu1: 8 4MB entries fully associative
cpu1: DTLB 40 4KB entries fully associative, 8 4MB entries fully associative
cpu1: smt 0, core 1, package 0
ioapic0 at mainbus0: apid 0 pa 0xfec00000, version 21, 24 pins
ioapic0: misconfigured as apic 3, remapped to apid 0
acpimcfg0 at acpi0 addr 0xe0000000, bus 0-255
acpihpet0 at acpi0: 14318180 Hz
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus 3 (PE20)
acpiprt2 at acpi0: bus 4 (PE21)
acpiprt3 at acpi0: bus 5 (PE22)
acpiprt4 at acpi0: bus 6 (PE23)
acpiprt5 at acpi0: bus -1 (BR15)
acpiprt6 at acpi0: bus -1 (PCE6)
acpiprt7 at acpi0: bus -1 (PCE7)
acpiprt8 at acpi0: bus -1 (PCE8)
acpiprt9 at acpi0: bus 1 (BR14)
acpicpu0 at acpi0: C2, PSS
acpicpu1 at acpi0: C2, PSS
acpibtn0 at acpi0: PWRB
cpu0: 1600 MHz: speeds: 1600 1280 800 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "AMD AMD64 14h Host" rev 0x00
radeondrm0 at pci0 dev 1 function 0 "ATI Radeon HD 6310" rev 0x00: apic 0 int 18
drm0 at radeondrm0
azalia0 at pci0 dev 1 function 1 "ATI Radeon HD 6310 HD Audio" rev 0x00: msi
azalia0: no supported codecs
ppb0 at pci0 dev 4 function 0 "AMD AMD64 14h PCIE" rev 0x00: msi
pci1 at ppb0 bus 1
ahci0 at pci0 dev 17 function 0 "ATI SBx00 SATA" rev 0x40: apic 0 int 19, AHCI 1.2
scsibus0 at ahci0: 32 targets
sd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <ATA, KINGSTON SNV425S, C091> SCSI3 0/direct fixed t10.ATA_KINGSTON_SNV425S264GB_07MA20054984_
sd0: 61057MB, 512 bytes/sector, 125045424 sectors, thin
sd1 at scsibus0 targ 1 lun 0: <ATA, GB0750C4414, > SCSI3 0/direct fixed t10.ATA_GB0750C4414_5QD18R56_
sd1: 715404MB, 512 bytes/sector, 1465149168 sectors
sd2 at scsibus0 targ 2 lun 0: <ATA, WDC WD30EZRX-00D, 80.0> SCSI3 0/direct fixed naa.50014ee058ceb68b
sd2: 2861588MB, 512 bytes/sector, 5860533168 sectors
sd3 at scsibus0 targ 3 lun 0: <ATA, WDC WD30EZRX-00D, 80.0> SCSI3 0/direct fixed naa.50014ee058cecbc8
sd3: 2861588MB, 512 bytes/sector, 5860533168 sectors
ohci0 at pci0 dev 18 function 0 "ATI SB700 USB" rev 0x00: apic 0 int 18, version 1.0, legacy support
ehci0 at pci0 dev 18 function 2 "ATI SB700 USB2" rev 0x00: apic 0 int 17
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 "ATI EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
ohci1 at pci0 dev 19 function 0 "ATI SB700 USB" rev 0x00: apic 0 int 18, version 1.0, legacy support
ehci1 at pci0 dev 19 function 2 "ATI SB700 USB2" rev 0x00: apic 0 int 17
usb1 at ehci1: USB revision 2.0
uhub1 at usb1 "ATI EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
piixpm0 at pci0 dev 20 function 0 "ATI SBx00 SMBus" rev 0x42: polling
iic0 at piixpm0
spdmem0 at iic0 addr 0x50: 4GB DDR3 SDRAM PC3-10600
spdmem1 at iic0 addr 0x52: 4GB DDR3 SDRAM PC3-10600
pciide0 at pci0 dev 20 function 1 "ATI SB700 IDE" rev 0x40: DMA, channel 0 configured to compatibility, channel 1 configured to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <WDC WD5000BEVT-00A0RT0>
wd0: 16-sector PIO, LBA48, 476940MB, 976773168 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, DMA mode 2, Ultra-DMA mode 6
azalia1 at pci0 dev 20 function 2 "ATI SBx00 HD Audio" rev 0x40: apic 0 int 16
azalia1: codecs: Realtek/0x0892
audio0 at azalia1
pcib0 at pci0 dev 20 function 3 "ATI SB700 ISA" rev 0x40
ppb1 at pci0 dev 20 function 4 "ATI SB600 PCI" rev 0x40
pci2 at ppb1 bus 2
ohci2 at pci0 dev 20 function 5 "ATI SB700 USB" rev 0x00: apic 0 int 18, version 1.0, legacy support
ppb2 at pci0 dev 21 function 0 "ATI SB800 PCIE" rev 0x00
pci3 at ppb2 bus 3
athn0 at pci3 dev 0 function 0 "Atheros AR9285" rev 0x01: apic 0 int 16
athn0: AR9285 rev 2 (1T1R), ROM rev 14, address e0:b9:a5:7e:f2:11
ppb3 at pci0 dev 21 function 1 "ATI SB800 PCIE" rev 0x00
pci4 at ppb3 bus 4
re0 at pci4 dev 0 function 0 "Realtek 8168" rev 0x06: RTL8168E/8111E (0x2c00), apic 0 int 17, address f4:6d:04:72:47:7c
rgephy0 at re0 phy 7: RTL8169S/8110S PHY, rev. 4
ppb4 at pci0 dev 21 function 2 "ATI SB800 PCIE" rev 0x00
pci5 at ppb4 bus 5
"NEC xHCI" rev 0x03 at pci5 dev 0 function 0 not configured
ppb5 at pci0 dev 21 function 3 "ATI SB800 PCIE" rev 0x00
pci6 at ppb5 bus 6
"NEC xHCI" rev 0x03 at pci6 dev 0 function 0 not configured
ohci3 at pci0 dev 22 function 0 "ATI SB700 USB" rev 0x00: apic 0 int 18, version 1.0, legacy support
ehci2 at pci0 dev 22 function 2 "ATI SB700 USB2" rev 0x00: apic 0 int 17
usb2 at ehci2: USB revision 2.0
uhub2 at usb2 "ATI EHCI root hub" rev 2.00/1.00 addr 1
pchb1 at pci0 dev 24 function 0 "AMD AMD64 14h Link Cfg" rev 0x43
pchb2 at pci0 dev 24 function 1 "AMD AMD64 14h Address Map" rev 0x00
pchb3 at pci0 dev 24 function 2 "AMD AMD64 14h DRAM Cfg" rev 0x00
km0 at pci0 dev 24 function 3 "AMD AMD64 14h Misc Cfg" rev 0x00
pchb4 at pci0 dev 24 function 4 "AMD AMD64 14h CPU Power" rev 0x00
pchb5 at pci0 dev 24 function 5 "AMD AMD64 14h Reserved" rev 0x00
pchb6 at pci0 dev 24 function 6 "AMD AMD64 14h NB Power" rev 0x00
pchb7 at pci0 dev 24 function 7 "AMD AMD64 14h Reserved" rev 0x00
usb3 at ohci0: USB revision 1.0
uhub3 at usb3 "ATI OHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb4 at ohci1: USB revision 1.0
uhub4 at usb4 "ATI OHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard
pcppi0 at isa0 port 0x61
spkr0 at pcppi0
usb5 at ohci2: USB revision 1.0
uhub5 at usb5 "ATI OHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
usb6 at ohci3: USB revision 1.0
uhub6 at usb6 "ATI OHCI root hub" rev 1.00/1.00 addr 1
mtrr: Pentium Pro MTRR support, 8 var ranges, 88 fixed ranges
uhidev0 at uhub3 port 5 configuration 1 interface 0 "Logitech Logitech USB Keyboard" rev 1.10/28.00 addr 2
uhidev0: iclass 3/1
ukbd0 at uhidev0: 8 variable keys, 6 key codes
wskbd1 at ukbd0 mux 1
uhidev1 at uhub6 port 2 configuration 1 interface 0 "Logitech USB Laser Mouse" rev 2.00/56.01 addr 2
uhidev1: iclass 3/1
ums0 at uhidev1: 8 buttons, Z dir
wsmouse0 at ums0 mux 0
ugen0 at uhub6 port 3 "Atheros Communications AR3011" rev 1.10/2.00 addr 3
vscsi0 at root
scsibus1 at vscsi0: 256 targets
softraid0 at root
scsibus2 at softraid0: 256 targets
root on sd0a (33a23a683b121c73.a) swap on sd0b dump on sd0b
drm: initializing kernel modesetting (PALM 0x1002:0x9802 0x1043:0x84A5).
radeondrm0: VRAM: 384M 0x0000000000000000 - 0x0000000017FFFFFF (384M used)
radeondrm0: GTT: 512M 0x0000000018000000 - 0x0000000037FFFFFF
ttm_pool_mm_shrink_init stub
drm: PCIE GART of 512M enabled (table at 0x0000000000040000).
drm: Internal thermal controller without fan control
radeondrm0: 1920x1080
wsdisplay0 at radeondrm0 mux 1: console (std, vt100 emulation), using wskbd0
wskbd1: connecting to wsdisplay0
wsdisplay0: screen 1-5 added (std, vt100 emulation)

Last edited by virtuvoos; 27th October 2013 at 02:41 PM. Reason: update new info
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PHP package stability in OpenBSD ershiba OpenBSD Packages and Ports 1 4th January 2013 11:08 PM
Opera 12.12 fixes stability and security problems J65nko News 0 19th December 2012 10:56 AM
OpenBSD 4.6 -current and Opera 10.... valorisa OpenBSD Packages and Ports 10 1st November 2009 06:14 PM
ZFS stability compared to Solaris tanked FreeBSD General 5 26th October 2008 05:43 PM


All times are GMT. The time now is 10:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick