DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > OpenBSD > OpenBSD General

OpenBSD General Other questions regarding OpenBSD which do not fit in any of the categories below.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   (View Single Post)  
Old 15th June 2018
beavers beavers is offline
Port Guard
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 34
Default upd0 disappears

I'm trying to configure sensorsd(8) to shutdown when my UPS loses power, but I'm having trouble with upd(4). Initially upd0 was disappearing at random, but that was resolved by enabling the "legacy USB" setting in the BIOS.

However, now upd0 disappears when I pull the UPS's power cable to simulate an outage, and it doesn't come back when AC is restored. Is there something I can do to re-detect the ups? (besides rebooting...)

$ dmesg | grep -B 2 upd
Code:
uhidev0 at uhub1 port 2 configuration 1 interface 0 "CPS LX1500GU" rev 2.00/2.00 addr 2
uhidev0: iclass 3/0, 28 report ids
upd0 at uhidev0
$ sysctl -a | grep upd
Code:
hw.sensors.upd0.indicator0=Off (Charging), OK
hw.sensors.upd0.indicator1=Off (Discharging), OK
hw.sensors.upd0.indicator2=On (ACPresent), OK
hw.sensors.upd0.indicator3=Off (Overload), OK
hw.sensors.upd0.percent0=100.00% (RemainingCapacity), OK
hw.sensors.upd0.percent1=100.00% (FullChargeCapacity), OK
hw.sensors.upd0.timedelta0=4950.000000 secs (RunTimeToEmpty), OK
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick