DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > Miscellaneous > General software and network

General software and network General OS-independent software and network questions, X11, MTA, routing, etc.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   (View Single Post)  
Old 21st April 2019
J65nko J65nko is offline
Administrator
 
Join Date: May 2008
Location: Budel - the Netherlands
Posts: 3,561
Default Sketchup on OpenBSD

Has anyone had success with using Sketchup for the Web on OpenBSD? I just created an free account and after logging in I received an error message
Quote:
Sorry, it looks like we're having some internal issues.
Our team has been notified.
Both Firefox and Chrome give the same error message. Of course it really could be something internal, but I just wonder.

Some system info:
Code:
$ dmesg | head
OpenBSD 6.4 (GENERIC.MP) #9: Tue Mar 26 19:21:43 CET 2019
    root@syspatch-64-amd64.openbsd.org:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP
real mem = 8497266688 (8103MB)
avail mem = 8230465536 (7849MB)
mpath0 at root
scsibus0 at mpath0: 256 targets
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: SMBIOS rev. 2.6 @ 0xdf010 (52 entries)
bios0: vendor HP version "O27" date 09/06/2010
bios0: HP ProLiant ML110 G6

$ pkg_info  chromium | head -1        
Information for inst:chromium-69.0.3497.100p0
$ pkg_info firefox | head -1
Information for inst:firefox-63.0
__________________
You don't need to be a genius to debug a pf.conf firewall ruleset, you just need the guts to run tcpdump
Reply With Quote
  #2   (View Single Post)  
Old 21st April 2019
ibara's Avatar
ibara ibara is offline
Real-life IT professor
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 712
Default

Hey. It's working fine here (amd64 6.5-current, Chrome 73.0.3683.103).
It might be worth trying to change your user agent. Mine is:
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.110 Safari/537.36

If anyone else wants to play around, you're welcome to these credentials for Sketchup Free:
email: sketchup@mailinator.com
password: Sketchup123$
Reply With Quote
  #3   (View Single Post)  
Old 21st April 2019
J65nko J65nko is offline
Administrator
 
Join Date: May 2008
Location: Budel - the Netherlands
Posts: 3,561
Default

Thanks for the info that it is working inside the Chrome browser on OpenBSD.

It is still not working here. Indeed it could have something to do with the user agent setting. When I get the error message and use the "arrow back" I get the following URL:
Code:
https://www.sketchup.com/download/my-apps?from=personal&os=mac
So OpenBSD is being perceived as Apple MAC.

It is kind of working on my Lenovo Android tablet, but when I try to type a dimension, the Android software keyboard does not pop up .....
__________________
You don't need to be a genius to debug a pf.conf firewall ruleset, you just need the guts to run tcpdump
Reply With Quote
  #4   (View Single Post)  
Old 23rd April 2019
J65nko J65nko is offline
Administrator
 
Join Date: May 2008
Location: Budel - the Netherlands
Posts: 3,561
Default

Ibara, I used https://www.howtogeek.com/113439/how...ny-extensions/ to change the user agent to yours. Made no difference in both Firefox and Chrome, still the same error.

Maybe I should make an image of my old Windows 95 system that has a working shareware CAD program and run it in a VM .......
__________________
You don't need to be a genius to debug a pf.conf firewall ruleset, you just need the guts to run tcpdump
Reply With Quote
  #5   (View Single Post)  
Old 23rd April 2019
e1-531g e1-531g is offline
ISO Quartermaster
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 494
Default

Quote:
Originally Posted by J65nko View Post
Ibara, I used https://www.howtogeek.com/113439/how...ny-extensions/ to change the user agent to yours. Made no difference in both Firefox and Chrome, still the same error.

Maybe I should make an image of my old Windows 95 system that has a working shareware CAD program and run it in a VM .......
Did you checked whether user agent was indeed changed? You can use DuckDuckGo for that. On DDG just type "my user agent". Maybe you need to delete some cookies from browser after changing user agent?
__________________
Signature: Furthermore, I consider that systemd must be destroyed.
Based on Latin oratorical phrase
Reply With Quote
  #6   (View Single Post)  
Old 24th April 2019
J65nko J65nko is offline
Administrator
 
Join Date: May 2008
Location: Budel - the Netherlands
Posts: 3,561
Default

Yes, the user agent was changed. I checked that. Deleting cookies also did not make a difference. But in the Firefox web console I see this error:
Code:
uncaught exception: out of memory
TypeError: ServiceWorker script at https://app.sketchup.com/service-worker.js?version=2019-04-17--21-22-06--3840ec4 for scope https://app.sketchup.com/ encountered an error during installation.
Chrome gives this error in the Web IDE console:
Code:
webapp.js.jgz:1 Uncaught RangeError: WebAssembly.Memory(): could not allocate memory
    at webapp.js.jgz:1
Maybe I should try 6.5 or current.
__________________
You don't need to be a genius to debug a pf.conf firewall ruleset, you just need the guts to run tcpdump
Reply With Quote
  #7   (View Single Post)  
Old 25th April 2019
ibara's Avatar
ibara ibara is offline
Real-life IT professor
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 712
Default

Oh! If you're using chrome you can try the flag to disable webassembly --js-flags=--noexpose-wasm. It's turned off by default in 6.5 and -current.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick