DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > NetBSD > NetBSD Installation and Upgrading

NetBSD Installation and Upgrading Have trouble getting NetBSD on your toaster?

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1   (View Single Post)  
Old 25th March 2016
spermwhale_warrior spermwhale_warrior is offline
Fdisk Soldier
 
Join Date: May 2013
Posts: 59
Question troubles getting a wifi key working, and mounting about any flashkey I think

Hello everyone.
First installation in a lot of time(subjectivily, but no more than one year I think). I used the opportunity of a global crash of a linux system, from I fortunately could get back my data, to try once again Netbsd. I need internet of course, I have got an atheros wifi stick seen as athn0. My network is VodafoneMobileWiFi-C6F222 and my passphrase 7297854146, Windows says the security is WPA2. I never used a wireless network from the CLI.

I can’t copy the whole log files as I discovered I don’t know how to mount a memory stick or any disk on netbsd … I supposed it was simply ‘mount –t msdos /dev/sd0a /mnt/sandisk00’ but the result is ‘mount_msdos /dev/sd0a on /mnt/sandisk00’. I precise : the flashkey is not new, has a fine FAT16 or 32 filesystem, and is readable from linux and windows(from which I am writing). I would be glad to fix that problem first, I think.

Excerpts from /var/run/rc.log
Code:
[running /etc/rc.d/mountcriticlocal]
mount : Unknown special file or file system ‘/var'
mount : Unknown special file or file system ‘/ust'
[running /etc/rc.d/random_seed
random_seed : /var/db/entropy_file : Not present
athn0 : Failed to initialize wpa_supplicant
athn0 : Failed to initialize driver interface
/etc/rc.d/wpa_suppplicant exited with code 1
Building databases : deviconfig : setifbroadaddr : getifflags : Device not configured
, utmp, tmpx
at the end of dmesg's output :
Code:
athn0: could not load firmware (35)
rc.conf in totality (what I changed):
Code:
HOSTNAME=«sentinel166»
raidframe=YES
wscons=YES
dhclient=YES
dhclient_flags=«-nw athn0»
wpa_supplicant=YES
wpa_supplicants_flags=«-B –i athn0 –c /etc/wpa_supplicant.conf»
critical_filesystems_local=«/var /usr»
My network protection is WPA2, so I did
‘wpa_passphrase VodafoneMobileWiFi-C6F222 7297854146 >> etc/wpa_supplicant.conf’
Though, interestingly, if I let the wifi key already plugged in at boot, it can't charge the driver, and doesn't appear in the output of 'ifconfig'. But it does appear if I plug it in after boot, after logging in for instance. Though, despite wpa_supplclient, dhclient etc the status is always 'no network'

I pray all the gods in the universe to help us make this dream come true : me, running a workable Netbsd !
thanks !
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wireless Troubles divadgnol67 OpenBSD General 6 23rd September 2010 12:12 PM
Matlab R2008b via linuxulator in FreeBSD, Installation Troubles ninjatux FreeBSD General 2 24th March 2009 04:23 AM
window manager troubles techmarks FreeBSD General 3 29th September 2008 10:19 PM
NFS Troubles!! disappearedng FreeBSD General 11 12th September 2008 12:21 AM
Opera Widget Javascript Troubles thejosephgrace General software and network 6 3rd August 2008 01:34 PM


All times are GMT. The time now is 07:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick