DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > OpenBSD > OpenBSD General

OpenBSD General Other questions regarding OpenBSD which do not fit in any of the categories below.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   (View Single Post)  
Old 14th March 2017
TCH TCH is offline
New User
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 7
Default OpenBSD fails to boot up on PowerMac 11,2

I have a PowerMac 11,2 with nVidia 6600 and 4 GB RAM and i just installed OpenBSD beside Linux and FreeBSD on it.

However whenever i try to boot OpenBSD up, it stops with this message:
Code:
smu0 at mainbus0: cannot map smu-doorbell gpio
Any ideas what could be wrong and what can i do about it?
Reply With Quote
  #2   (View Single Post)  
Old 14th March 2017
jggimi's Avatar
jggimi jggimi is offline
More noise than signal
 
Join Date: May 2008
Location: USA
Posts: 5,884
Default

The final models of the 11,2 had a change in host bridge devices.

http://openbsd-archive.7691.n7.nabbl...-td208676.html
Reply With Quote
  #3   (View Single Post)  
Old 14th March 2017
TCH TCH is offline
New User
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 7
Default

OpenBSD detects and use the disks perfectly. My problem seems to be with the fans, not the disks.
Reply With Quote
  #4   (View Single Post)  
Old 14th March 2017
jggimi's Avatar
jggimi jggimi is offline
More noise than signal
 
Join Date: May 2008
Location: USA
Posts: 5,884
Default

This very recent thread on the ppc@ mailing list discusses your exact symptom, and eventually leads to the recommendation to try a -current snapshot. But at this writing, an updated status report has not yet been posted there,

https://www.mail-archive.com/ppc@ope.../msg00417.html
Reply With Quote
  #5   (View Single Post)  
Old 14th March 2017
TCH TCH is offline
New User
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 7
Default

I am the one who begun that thread. I already tried the latest snapshot, with no avail.
Reply With Quote
Reply

Tags
openbsd, powermac

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OpenBSD boot fails varung90 OpenBSD Installation and Upgrading 4 2nd July 2014 08:41 AM
Sun Blade 2500 - boot fails LeFrettchen OpenBSD Installation and Upgrading 5 8th April 2013 09:48 PM
NetBSD worked in KVM on F16 but fails to boot in F17 KenJackson NetBSD Installation and Upgrading 3 23rd June 2012 10:17 PM
PowerMac G5 swoppe OpenBSD Installation and Upgrading 4 25th June 2008 11:55 PM
VIA sound device fails on boot, works with kldload robbak FreeBSD General 0 16th June 2008 07:16 AM


All times are GMT. The time now is 10:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick