DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > FreeBSD > FreeBSD General

FreeBSD General Other questions regarding FreeBSD which do not fit in any of the categories below.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   (View Single Post)  
Old 5th June 2008
teig teig is offline
Port Guard
 
Join Date: May 2008
Posts: 20
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default PolicyKit.conf issues

Hi,

I can only get mounting via icons on desktop to work if I allow all in the PolicyKit.conf file like this:
Code:
      <match user="userid">
        <return result="yes"/>
      </match>
If I put in any restrictions like this:
Code:
    <match action="org.freedesktop.hal.storage.mount-removable">
      <match user="userid">
        <return result="yes"/>
      </match>
    </match>
it does not work and I get console-kit hash_table != NULL errors instead.
There's another thread touching this subject http://daemonforums.org/showthread.php?t=492,
but that ended at the above point. Created a new thread for this particular subject.

I'm on 7.0 and using XFCE.

Anyone have this working?
Reply With Quote
  #2   (View Single Post)  
Old 5th June 2008
BSDKaffee's Avatar
BSDKaffee BSDKaffee is offline
Real Name: Jason Hale
Coffee Addict
 
Join Date: May 2008
Location: Wintersville, Ohio
Posts: 212
Thanked 36 Times in 34 Posts
Default

Do you have procfs mounted?
Try that:
# mount -t procfs proc /proc
And add to /etc/fstab:
Code:
proc  /proc  procfs  rw  0  0
Reply With Quote
  #3   (View Single Post)  
Old 6th June 2008
teig teig is offline
Port Guard
 
Join Date: May 2008
Posts: 20
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No procfs, I read about it when googling for the problem and tried it without success.

I've tried again, but it still doesn't work.
I'll try it again later and see if the symptoms are the same or different.
Reply With Quote
  #4   (View Single Post)  
Old 6th June 2008
davidgurvich davidgurvich is offline
Fdisk Soldier
 
Join Date: May 2008
Location: NYC
Posts: 57
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

It looks like my post is the one referenced. I do have proc mounted and in my case all that using the least privilege does is have a notification that a device can be opened then failing to mount or open that device.

I had difficulty installing FreeBSD7 and actually had to install 6.3 followed by an upgrade to 7 using buildworld. Perhaps there is some issue with a package configuration file not being updated.

Incidentally, why would proc need to be mounted for policykit? I missed that in the configuration notes. I've also noticed that there seems to be some inaccurate or incomplete handbook sections for information on 7.
Reply With Quote
  #5   (View Single Post)  
Old 10th June 2008
teig teig is offline
Port Guard
 
Join Date: May 2008
Posts: 20
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No, doesn't work.
The moment I add restrictions to PolicyKit.conf file, it stops working.
I don't even have to restart hald and dbus for it to take effect.

I'll wait and see if 7.1 behaves better.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pf.conf lumiwa FreeBSD Security 11 20th September 2008 01:01 AM
difference between rc.conf and loader.conf disappearedng FreeBSD General 5 3rd September 2008 05:54 AM
httpd.conf Snoop1990 General software and network 5 29th July 2008 04:30 AM
wine.conf bsdnewbie999 OpenBSD General 6 15th July 2008 04:08 PM
KVM issues lil_elvis2000 FreeBSD General 5 9th June 2008 07:55 PM


All times are GMT. The time now is 05:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick