DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > OpenBSD > OpenBSD General

OpenBSD General Other questions regarding OpenBSD which do not fit in any of the categories below.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   (View Single Post)  
Old 15th July 2008
Hihihi Hihihi is offline
New User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default different booting bsd.rd & bsd

Hi.

I have littel problem with SiS drivers on openbsd. When i boot bsd.rd, USB, audio, works. When i use (affter installing) bsd, usb will no be finded

sis0 at pci0 dev 1 function 1 "SiS 900 10/100BaseTX" rev 0x82: couldn't map interrupt
ohci0 at pci0 dev 1 function 2 "SiS 5597/5598 USB" rev 0x07: couldn't map interrupt
ohci1 at pci0 dev 1 function 3 "SiS 5597/5598 USB" rev 0x07: couldn't map interrupt
autri0 at pci0 dev 1 function 4 "SiS 7018 Audio" rev 0x02autri0: couldn't map interrupt

How to fix it? bsd.rd works good.

Thanks for help

----dmesg-bsd---

OpenBSD 4.3 (GENERIC) #698: Wed Mar 12 11:07:05 MDT 2008
deraadt@i386.openbsd.org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
cpu0: Intel Pentium III ("GenuineIntel" 686-class) 1.10 GHz
cpu0: FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SEP,MTRR,PGE,MC A,CMOV,PAT,PSE36,SER,MMX,FXSR,SSE
real mem = 259551232 (247MB)
avail mem = 242905088 (231MB)
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: AT/286+ BIOS, date 01/09/02, BIOS32 rev. 0 @ 0xfdb10, SMBIOS rev. 2.3 @ 0xf0610 (24 entries)
bios0: vendor American Megatrends Inc. version "062710" date 07/15/97
bios0: 56548 Uknown
acpi0 at bios0: rev 0
acpi0: tables DSDT FACP
acpi0: wakeup devices EC0_(S4) USB1(S4) USB2(S4) LAN_(S1) SLPB(S4)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiec0 at acpi0
acpicpu0 at acpi0: C2
acpitz0 at acpi0: critical temperature 85 degC
acpibat0 at acpi0: BAT0 model "340S8" serial 00002 type LiON oem "OEM"
acpiac0 at acpi0: AC unit online
acpibtn0 at acpi0: LIDD
acpibtn1 at acpi0: SLPB
acpibtn2 at acpi0: PWRB
bios0: ROM list: 0xc0000/0xc000
cpu0 at mainbus0
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (no bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "SiS 630 PCI" rev 0x31
agp0 at pchb0: aperture at 0xe0000000, size 0x4000000
pciide0 at pci0 dev 0 function 1 "SiS 5513 EIDE" rev 0xd0: 630S: DMA, channel 0 wired to compatibility, channel 1 wired to compatibility
wd0 at pciide0 channel 0 drive 0: <HITACHI_DK23CA-20>
wd0: 16-sector PIO, LBA, 19077MB, 39070080 sectors
wd0(pciide0:0:0): using PIO mode 4, Ultra-DMA mode 2
atapiscsi0 at pciide0 channel 1 drive 0
scsibus0 at atapiscsi0: 2 targets
cd0 at scsibus0 targ 0 lun 0: <TEAC, CD-W24E, 1.0A> SCSI0 5/cdrom removable
cd0(pciide0:1:0): using PIO mode 4, DMA mode 2
pcib0 at pci0 dev 1 function 0 "SiS 85C503 System" rev 0x00
sis0 at pci0 dev 1 function 1 "SiS 900 10/100BaseTX" rev 0x82: couldn't map interrupt
ohci0 at pci0 dev 1 function 2 "SiS 5597/5598 USB" rev 0x07: couldn't map interrupt
ohci1 at pci0 dev 1 function 3 "SiS 5597/5598 USB" rev 0x07: couldn't map interrupt
autri0 at pci0 dev 1 function 4 "SiS 7018 Audio" rev 0x02autri0: couldn't map interrupt
"SiS 7013 Modem" rev 0xa0 at pci0 dev 1 function 6 not configured
ppb0 at pci0 dev 2 function 0 "SiS 86C201 AGP" rev 0x00
pci1 at ppb0 bus 1
vga1 at pci1 dev 0 function 0 "SiS 6300" rev 0x31
wsdisplay0 at vga1 mux 1: console (80x25, vt100 emulation)
wsdisplay0: screen 1-5 added (80x25, vt100 emulation)
cbb0 at pci0 dev 3 function 0 "O2 Micro OZ68[17]2 CardBus" rev 0x05: couldn't map interrupt
isa0 at pcib0
isadma0 at isa0
pckbc0 at isa0 port 0x60/5
pckbd0 at pckbc0 (kbd slot)
pckbc0: using irq 1 for kbd slot
wskbd0 at pckbd0: console keyboard, using wsdisplay0
pmsi0 at pckbc0 (aux slot)
pckbc0: using irq 12 for aux slot
wsmouse0 at pmsi0 mux 0
pcppi0 at isa0 port 0x61
midi0 at pcppi0: <PC speaker>
spkr0 at pcppi0
lpt0 at isa0 port 0x378/4 irq 7
npx0 at isa0 port 0xf0/16: reported by CPUID; using exception 16
pccom0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo
fdc0 at isa0 port 0x3f0/6 irq 6 drq 2
fd0 at fdc0 drive 0: 1.44MB 80 cyl, 2 head, 18 sec
pcic0 at isa0 port 0x3e0/2 iomem 0xd0000/65536
pcic0 controller 0: <Intel 82365SL rev 2> has sockets A and B
pcmcia0 at pcic0 controller 0 socket 0
pcmcia1 at pcic0 controller 0 socket 1
pcic0: irq 3, polling enabled
biomask ed65 netmask ed65 ttymask ffef
mtrr: Pentium Pro MTRR support
softraid0 at root
root on wd0a swap on wd0b dump on wd0b
Reply With Quote
  #2   (View Single Post)  
Old 15th July 2008
jggimi's Avatar
jggimi jggimi is offline
More noise than signal
 
Join Date: May 2008
Location: USA
Posts: 3,696
Thanked 214 Times in 189 Posts
Default

It could be the ACPI implementation on your motherboard. At the boot> prompt, enter "-c", which will allow you to access the User Kernel Configurator. At the UKC> prompt, enter:
disable acpi
quit
The boot_config(8) man page has more details.

If that solves your problem, make the change to /bsd by using config(8):
# config -euf /bsd
OpenBSD 4.3 (GENERIC) #698: Wed Mar 12 11:07:05 MDT 2008
deraadt@i386.openbsd.org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC
Processing history...
417 acpi0 disabled
Enter 'help' for information
ukc> quit
Saving modified kernel.
#
Reply With Quote
  #3   (View Single Post)  
Old 15th July 2008
Hihihi Hihihi is offline
New User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks. Now works. But under 3.9, all was fine. heh.

Very Thanks: )
Reply With Quote
  #4   (View Single Post)  
Old 15th July 2008
jggimi's Avatar
jggimi jggimi is offline
More noise than signal
 
Join Date: May 2008
Location: USA
Posts: 3,696
Thanked 214 Times in 189 Posts
Default

That's because at 3.9, ACPI was disabled.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble booting if USB drive attached map7 FreeBSD General 1 22nd December 2008 04:51 PM
Booting Failed (OpenBDS 4.3, 4.4) quanter OpenBSD Installation and Upgrading 5 27th November 2008 01:09 PM
booting vista installer dvd bsdnewbie999 Other OS 9 15th October 2008 06:16 PM
Intermitant fault upon booting Johnny2Bad FreeBSD Installation and Upgrading 7 17th May 2008 07:43 PM
Booting with external USB drive plugged in? Bruco FreeBSD General 29 17th May 2008 05:39 PM


All times are GMT. The time now is 04:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick