DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > FreeBSD > FreeBSD General

FreeBSD General Other questions regarding FreeBSD which do not fit in any of the categories below.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   (View Single Post)  
Old 4th September 2008
tad1214 tad1214 is offline
Real Name: Thomas Donnelly
Fdisk Soldier
 
Join Date: Jun 2008
Location: Houston, TX
Posts: 60
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Twinview with 2 GeForce 6200

Hi all,
I have 2 GeForce 6200 cards and 2 DVI monitors. I can't seem to get twinview working, it is grayed out in the nvidia-settings tool. I can only get 2 separate X screens, which is better than only 1 monitor but still a pain..... any ideas?

xorg.conf
Code:
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 1.0  (root@Osprey.cptxoffice.net)  Wed Sep  3 14:30:30 CDT 2008


Section "ServerLayout"
    Identifier     "X.org Configured"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    Screen      1  "Screen1" RightOf "Screen0"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
    RgbPath         "/usr/local/share/X11/rgb"
    ModulePath      "/usr/local/lib/xorg/modules"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/misc/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/TTF/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/OTF"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/Type1/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/100dpi/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/75dpi/"
EndSection

Section "Module"
    Load           "extmod"
    Load           "record"
    Load           "dbe"
    Load           "glx"
    Load           "xtrap"
    Load           "freetype"
    Load           "type1"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/sysmouse"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Monitor Vendor"
    ModelName      "Monitor Model"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor1"
    VendorName     "Monitor Vendor"
    ModelName      "Monitor Model"
EndSection

Section "Device"

        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
        ### [arg]: arg optional
    Identifier     "Card0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "nVidia Corporation"
    BoardName      "NV44 [GeForce 6200 TurboCache(TM)]"
    BusID          "PCI:9:0:0"
EndSection

Section "Device"

        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "SWcursor"                  # [<bool>]
        #Option     "HWcursor"                  # [<bool>]
        #Option     "NoAccel"                   # [<bool>]
        #Option     "ShadowFB"                  # [<bool>]
        #Option     "UseFBDev"                  # [<bool>]
        #Option     "Rotate"                    # [<str>]
        #Option     "VideoKey"                  # <i>
        #Option     "FlatPanel"                 # [<bool>]
        #Option     "FPDither"                  # [<bool>]
        #Option     "CrtcNumber"                # <i>
        #Option     "FPScale"                   # [<bool>]
        #Option     "FPTweak"                   # <i>
        #Option     "DualHead"                  # [<bool>]
    Identifier     "Card1"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "nVidia Corporation"
    BoardName      "NV44 [GeForce 6200 TurboCache(TM)]"
    BusID          "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Card0"
    Monitor        "Monitor0"
    Option         "TwinView" "True"
    Option         "MetaModes" "nvidia-auto-select, nvidia-auto-select"
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       4
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       8
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       15
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       16
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen1"
    Device         "Card1"
    Monitor        "Monitor1"
    Option         "TwinView" "True"
    Option         "MetaModes" "nvidia-auto-select, nvidia-auto-select"
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       4
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       8
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       15
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       16
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection
Reply With Quote
  #2   (View Single Post)  
Old 4th September 2008
adamk adamk is offline
Spam Deminer
 
Join Date: May 2008
Posts: 250
Thanked 5 Times in 8 Posts
Default

You're using two separate video cards? Sorry, but twinview only works on individual cards with multiple ports, not with separate cards.

One of your 6200s doesn't have two ports?

If you must use two separate cards, and want one screen over both monitors, you can use xinerama by adding this line to the ServerLayout section:

Option "Xinerama" "on"

Adam
Reply With Quote
  #3   (View Single Post)  
Old 4th September 2008
tad1214 tad1214 is offline
Real Name: Thomas Donnelly
Fdisk Soldier
 
Join Date: Jun 2008
Location: Houston, TX
Posts: 60
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

THANKS!!!! That was it! I have never used 2 video cards before so I guess I never thought to try that
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick