DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > FreeBSD > FreeBSD Ports and Packages

FreeBSD Ports and Packages Installation and upgrading of ports and packages on FreeBSD.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   (View Single Post)  
Old 14th October 2008
greencross's Avatar
greencross greencross is offline
Real Name: David Gevorgyan
Fdisk Soldier
 
Join Date: May 2008
Location: Yerevan, Armenia
Posts: 58
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default Transmission

Hello there.
I've been using deluge for a while. I think it's a quite good torrent tool. But yesterday I decided to check transmission. Installation from ports failed with "unknown build error" of transmission-gtk2. However pkg_add worked well.
Now I have no problem with CLI version, but anytime I launch GUI version I get this nonsense.


Sure I checked top and even ps -aux.
__________________
rtfm
Reply With Quote
  #2   (View Single Post)  
Old 14th October 2008
graudeejs's Avatar
graudeejs graudeejs is offline
Real Name: Aldis Berjoza
formerly killasmurf86
 
Join Date: Jul 2008
Location: Riga, Latvia
Posts: 588
Thanked 29 Times in 26 Posts
Default

check if there is some kind of hidden lock file in your home file related to transmission. If it exists delete it

I haven't used transmission, it's my blind guess.


I use rtorrent, and i suggest you do the same
Reply With Quote
  #3   (View Single Post)  
Old 14th October 2008
anomie's Avatar
anomie anomie is offline
Local
 
Join Date: Apr 2008
Location: Texas
Posts: 446
Thanked 69 Times in 46 Posts
Default

Since the CLI version works, it sounds like the GUI version just got left in some weird state. Restart X and try again. If that doesn't work, try deleting ~/.transmission. (I'm not sure if that's what it is really called -- I don't have transmission installed on this workstation.)
__________________
Kill your t.v.
Reply With Quote
  #4   (View Single Post)  
Old 14th October 2008
greencross's Avatar
greencross greencross is offline
Real Name: David Gevorgyan
Fdisk Soldier
 
Join Date: May 2008
Location: Yerevan, Armenia
Posts: 58
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Indeed there is a "lock" file in ~/.config/transmission directory. But deleting it was no good. Seems like application creates it at start up then fools itself by reading the file instead of doing other way round.
__________________
rtfm
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transmission web inteface start when system boot mfaridi FreeBSD Ports and Packages 2 27th September 2008 06:53 AM


All times are GMT. The time now is 07:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick