DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > FreeBSD > FreeBSD Ports and Packages

FreeBSD Ports and Packages Installation and upgrading of ports and packages on FreeBSD.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   (View Single Post)  
Old 19th October 2008
RandomSF RandomSF is offline
Port Guard
 
Join Date: May 2008
Location: Hartland, WI, USA
Posts: 13
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Some images are black in Firefox

FreeBSD 7.0 Release, Firefox 3.0.3.

On some images, instead of the image I see only a black rectangle. It seems to be (mostly) on images that are resized. I can right-click and choose View Image and the picture will show, but going back to the full page still shows the black block.

Is there a settings change anyone knows of to fix this?

Edit: Additionally, on other pages, the Firefox toolbars are duplicated over and over in the main browser page. This all seems like a video driver problem, but it is limited to Firefox.

Last edited by RandomSF; 19th October 2008 at 07:44 PM.
Reply With Quote
  #2   (View Single Post)  
Old 19th October 2008
DutchDaemon's Avatar
DutchDaemon DutchDaemon is offline
Real Name: Ben
Spam Refugee
 
Join Date: Jul 2008
Location: Rotterdam, The Netherlands
Posts: 337
Thanked 32 Times in 30 Posts
Default

I had that too, but it vanished somewhere in 7.0-STABLE or 7.1-PRERELEASE.
Reply With Quote
  #3   (View Single Post)  
Old 19th October 2008
RandomSF RandomSF is offline
Port Guard
 
Join Date: May 2008
Location: Hartland, WI, USA
Posts: 13
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks. I'll try the pre-release and report back.
Reply With Quote
  #4   (View Single Post)  
Old 22nd November 2008
RandomSF RandomSF is offline
Port Guard
 
Join Date: May 2008
Location: Hartland, WI, USA
Posts: 13
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, I finally got around to updating to 7.1-PRERELEASE but the problem is still there.

Any other ideas for what to try?
Reply With Quote
  #5   (View Single Post)  
Old 23rd November 2008
Carpetsmoker's Avatar
Carpetsmoker Carpetsmoker is offline
Real Name: Martin
Old man from scene 24
 
Join Date: Apr 2008
Location: Eindhoven, Netherlands
Posts: 2,062
Thanked 198 Times in 156 Posts
Default

You can try updating firefox, fi you haven't already.
If that doesn't help, try removing firefox extensions and/or configuration (~/.mozilla/firefox), maybe there's an error there somehow?

If that doesn't work, you can always dig in the 263MB of bloatcode to try and fix the bug.
__________________
UNIX was not designed to stop you from doing stupid things, because that would also stop you from doing clever things.
Reply With Quote
  #6   (View Single Post)  
Old 24th November 2008
anomie's Avatar
anomie anomie is offline
Local
 
Join Date: Apr 2008
Location: Texas
Posts: 446
Thanked 69 Times in 46 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by RandomSF
On some images, instead of the image I see only a black rectangle. It seems to be (mostly) on images that are resized.
At some point after upgrading to firefox 3, I was having similar symptoms. Certain images would be half blacked-out. Other pages would render very strangely (and in some cases were totally unreadable). This was happening on both my FBSD laptop and CentOS workstations.

Anyway, I backed up my bookmarks and removed ~/.mozilla, as mentioned. I have not seen a repeat of the problem yet.
__________________
Kill your t.v.
Reply With Quote
  #7   (View Single Post)  
Old 24th November 2008
mfaridi's Avatar
mfaridi mfaridi is offline
Spam Deminer
 
Join Date: May 2008
Location: Afghanistan
Posts: 282
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

I have this problem in OpenBSD box with firefox 3 , but when I open picture and click on picture and open it ib big size I can see pictures.
Reply With Quote
  #8   (View Single Post)  
Old 24th November 2008
DutchDaemon's Avatar
DutchDaemon DutchDaemon is offline
Real Name: Ben
Spam Refugee
 
Join Date: Jul 2008
Location: Rotterdam, The Netherlands
Posts: 337
Thanked 32 Times in 30 Posts
Default

Yes, for me, the problem existed with scaled-down/resized pictures only.
Reply With Quote
  #9   (View Single Post)  
Old 25th November 2008
RandomSF RandomSF is offline
Port Guard
 
Join Date: May 2008
Location: Hartland, WI, USA
Posts: 13
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Deleting .mozilla had no effect. Other ideas welcome.
Reply With Quote
Old 26th November 2008
BSDfan666 BSDfan666 is offline
Real Name: N/A, this is the interweb.
Helpful companion
 
Join Date: Apr 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 2,223
Thanked 193 Times in 184 Posts
Default

This could be that Xorg bug that Firefox 3 exposes on some systems... do you use a depth of 24?

Try adding Option "XAANoOffscreenPixmaps" "true" to your Device section.. or change the depth to 16.
Reply With Quote
Old 26th November 2008
RandomSF RandomSF is offline
Port Guard
 
Join Date: May 2008
Location: Hartland, WI, USA
Posts: 13
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That seems to have fixed it on the sites I've gone back to.

Thanks.

Last edited by RandomSF; 26th November 2008 at 10:42 PM.
Reply With Quote
Old 23rd July 2009
slacktrooper slacktrooper is offline
New User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

BSDfan666, you really are helpful!

Quote:
Try adding Option "XAANoOffscreenPixmaps" "true" to your Device section..
worked for me.
Reply With Quote
Old 23rd July 2009
slacktrooper slacktrooper is offline
New User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

By the way, THANKS! BSDfan666.
Reply With Quote
Old 23rd July 2009
BSDfan666 BSDfan666 is offline
Real Name: N/A, this is the interweb.
Helpful companion
 
Join Date: Apr 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 2,223
Thanked 193 Times in 184 Posts
Default

No problem..

Newer versions of Xorg should have this as default now, or so I read.. using AccelMethod EXA instead of XAA if possible will also fix the problem.

But I'm glad it worked for you, it worked for me as well..
Reply With Quote
Old 7th January 2010
dandv dandv is offline
New User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs down This is a Firefox bug and I see it on Windows

There's a huge thread on this bug at bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/firefox-3.0/+bug/182038 , but as of Firefox 3.5.6, I still see this behavior on Windows XP SP3.

Images become black more often as the number of tabs increases. Special culprits are Wikipedia and OKCupid. Rebooting the machine fixes the problem, so this smells like a memory leak in the already bloated Firefox.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Official DVD images from FreeBSD team vermaden FreeBSD General 0 16th October 2008 06:11 PM
Upgrading firefox to firefox 3 -keeping plugins+bookmarks kasse FreeBSD Ports and Packages 11 5th July 2008 01:34 PM
Which light Gui from modify images files? aleunix OpenBSD General 7 15th June 2008 04:32 PM
Generate xorg.conf.new and black screen aleunix OpenBSD Packages and Ports 2 4th June 2008 10:49 AM
Number of Images exceeded 18Googol2 Feedback and Suggestions 2 10th May 2008 09:38 PM


All times are GMT. The time now is 06:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick