DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > Miscellaneous > General software and network

General software and network General OS-independent software and network questions, X11, MTA, routing, etc.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   (View Single Post)  
Old 15th June 2010
asemisldkfj's Avatar
asemisldkfj asemisldkfj is offline
Fdisk Soldier
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 50
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Yahoo marking spam only from mutt

I have mutt set up to send email for my Gmail account. .muttrc looks like this:

Code:
account-hook imaps://imap.gmail.com:993 'set imap_user="me@gmail.com"'
folder-hook imaps://imap.gmail.com:993 'set \
    folder="imaps://imap.gmail.com:993" \
    spoolfile="+INBOX" \
    copy=no \
    postponed="+[Gmail]/Drafts" \
    from="Me <me@gmail.com>" \
    smtp_url="smtps://me\@gmail.com@smtp.gmail.com"'
When I send an email to a test Yahoo account from mutt, it ends up in the spam folder. When I send an email to the same account from either the Gmail web interface or Mail.app on OS X, the message lands in the Yahoo inbox. These are the only differences I can discern in the headers:

Code:
MUTT

Received: by mail-gy0-f175.google.com with SMTP id 10so3753273gyg.6
        for <testaccount@yahoo.com>; Tue, 15 Jun 2010 12:24:58 -0700 (PDT)

Received: from mydomain.com (mydomain.com [0.0.0.0])
        by mx.google.com with ESMTPS id m39sm31085319ann.1.2010.06.15.12.24.57
        (version=SSLv3 cipher=RC4-MD5);
        Tue, 15 Jun 2010 12:24:57 -0700 (PDT)

Message-ID: <20100615192453.GA21268@mydomain.com>

MAIL.APP

Received: by ywh3 with SMTP id 3so3930412ywh.31
        for <testaccount@yahoo.com>; Tue, 15 Jun 2010 12:41:25 -0700 (PDT)

Received: from [0.0.0.0] ([0.0.0.0])
        by mx.google.com with ESMTPS id j28sm20367390qck.10.2010.06.15.12.41.22
        (version=TLSv1/SSLv3 cipher=RC4-MD5);
        Tue, 15 Jun 2010 12:41:23 -0700 (PDT)

Message-Id: <01CA74A3-D4DB-462A-A314-99C36C917D7B@gmail.com>
(All the mydomain.com's and 0.0.0.0 IP addresses were edited in by me, FYI.)

Could the Message-Id header be causing this? I thought this was only used for threading messages. I can post the full message headers if anyone wants, but I think these are the only differences. Any ideas?
__________________
chat.taucher.net #bsd
Reply With Quote
  #2   (View Single Post)  
Old 15th June 2010
asemisldkfj's Avatar
asemisldkfj asemisldkfj is offline
Fdisk Soldier
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 50
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Or maybe it's the lack of an X-mailer header when the message comes from mutt. But it sets User-agent so it should be fine. I think this is going to become a guess-and-check process.
__________________
chat.taucher.net #bsd
Reply With Quote
  #3   (View Single Post)  
Old 15th June 2010
Carpetsmoker's Avatar
Carpetsmoker Carpetsmoker is offline
Real Name: Martin
Old man from scene 24
 
Join Date: Apr 2008
Location: Eindhoven, Netherlands
Posts: 2,080
Thanked 198 Times in 156 Posts
Default

Just a random thought, but does it work if you use a clean muttrc with just the gmail settings? Perhaps it's not in the folder-hook settings you posted but somewhere else in your muttrc.
__________________
UNIX was not designed to stop you from doing stupid things, because that would also stop you from doing clever things.
Reply With Quote
  #4   (View Single Post)  
Old 15th June 2010
asemisldkfj's Avatar
asemisldkfj asemisldkfj is offline
Fdisk Soldier
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 50
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I just figured it out. Yahoo is filtering based solely on the X-mailer and User-agent headers (Gmail, as one might assume, has SPF and DKIM set up). I spoofed a Thunderbird User-agent on an email from mutt and it went to the inbox. Yahoo really sucks.
__________________
chat.taucher.net #bsd
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Maildir with Postfix/Dovecot/procmail/mutt bsdperson FreeBSD Ports and Packages 3 8th July 2009 07:05 PM
Yahoo! related Pidgin problems... BSDfan666 General software and network 10 28th September 2008 02:39 AM
help with mutt cssgalactic FreeBSD General 3 2nd August 2008 07:25 AM
spam spam spam LateNiteTV Feedback and Suggestions 7 19th July 2008 05:15 PM
Mutt not sending email cssgalactic FreeBSD General 4 3rd July 2008 09:54 PM


All times are GMT. The time now is 02:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick