DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > OpenBSD > OpenBSD General

OpenBSD General Other questions regarding OpenBSD which do not fit in any of the categories below.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   (View Single Post)  
Old 26th November 2010
rjtp rjtp is offline
New User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 9
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default xserver hangs with intel driver on 4.8

i am using 4.8 version. xserver hangs after some time and i can't switch to the console once it happens.it shows this message in the Xorg log file

[2204372.892] (II) intel(0): xf86UnbindGARTMemory: unbind key 0
[2204372.892]
Fatal server error:
[2204372.893] DRM_I915_LEAVEVT failed: Unknown error: -5
[2204372.893]
[2204372.893]

i am attaching the whole Xorg log file.

Thank you
Attached Files
File Type: txt Xorg.0.log.txt (27.8 KB, 14 views)
Reply With Quote
  #2   (View Single Post)  
Old 26th November 2010
ocicat ocicat is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,888
Thanked 190 Times in 160 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rjtp View Post
i am using 4.8 version. xserver hangs after some time and i can't switch to the console once it happens.
Recognize that few developers frequent these forums. Most of the readership here are enthusiasts, both amateur & professional. As such, we may only have a passing knowledge of the code base.
  • The information you have provided is insufficient. Is this an Apple Xserve? If so, Apple has been found notorious for non-standard hardward configurations.
  • In general, supplying the output of dmesg(1) is considered to be a minimally required.
By searching the project's bug database, this appears to nominally related to PR#6392. Because what you describe is not exactly the same, I would recommend you submitting a PR yourself. Information on what is considered important when reporting a bug can be found at the following:

http://www.openbsd.org/report.html

Please take the time to submit a thoroughy report -- especially if you expect a reply..
Reply With Quote
  #3   (View Single Post)  
Old 26th November 2010
rjtp rjtp is offline
New User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 9
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It's not an Apple Xserve. I also found this in dmesg

inteldrm0: gpu hung!
no reset function for chipset.
error: [drmpid24421:inteldrm_lastclose] *ERROR* failed to idle hardware: 5

it seems to be similar to the error reported here.

kerneltrap.org/mailarchive/openbsd-misc/2010/11/14/9283/thread

Thanks for all the information.
Attached Files
File Type: txt dmesg.txt (7.2 KB, 7 views)
Reply With Quote
  #4   (View Single Post)  
Old 26th November 2010
J65nko J65nko is offline
Administrator
 
Join Date: May 2008
Location: Budel - the Netherlands
Posts: 3,154
Thanked 182 Times in 149 Posts
Default

You could backup your system and install a recent snapshot. That will show whether the problem still exists or has been solved in what will be OpenBSD 4.9
__________________
You don't need to be a genius to debug a pf.conf firewall ruleset, you just need the guts to run tcpdump
Reply With Quote
  #5   (View Single Post)  
Old 29th November 2010
rjtp rjtp is offline
New User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 9
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried the snapshot version.The error seems to be still there, when i try to start kde it works for some time and freezes and i am not able to switch to console. Error seems to be the same as before in the dmesg
inteldrm0: gpu hung!
Reply With Quote
  #6   (View Single Post)  
Old 29th November 2010
ocicat ocicat is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,888
Thanked 190 Times in 160 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rjtp View Post
I tried the snapshot version.The error seems to be still there...
Then consider filing a PR report. The developers will be more interested in the results involving -current, but I would recommend providing all information gathered to date. See the link provided earlier & be thorough in your report.
Reply With Quote
  #7   (View Single Post)  
Old 1st December 2010
Comrade_Garry Comrade_Garry is offline
New User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've had the same problem with my P4 2.8ghz computer... Xserver crashes(sometimes its a startup crash or after some minor usage) though I've been able to switch back to console on another tty and kill it; though it still won't come back after it has been kill ..(well not working properly at least..)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xorg hangs on exit gpatrick OpenBSD General 7 27th November 2009 09:24 PM
make build hangs chill OpenBSD Installation and Upgrading 5 2nd April 2009 05:03 PM
Intel ATOM D945GCLF onboard LAN driver-card problem mona FreeBSD Installation and Upgrading 7 17th December 2008 04:50 PM
How to set which Xserver a wm-uses kasse NetBSD General 2 25th November 2008 10:34 PM
driver for intel HECI controller? edhunter FreeBSD General 3 2nd May 2008 09:02 AM


All times are GMT. The time now is 07:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick