DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > OpenBSD > OpenBSD General

OpenBSD General Other questions regarding OpenBSD which do not fit in any of the categories below.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   (View Single Post)  
Old 2nd August 2011
sepuku's Avatar
sepuku sepuku is offline
Real Name: Vizard Sepuku
Package Pilot
 
Join Date: Jun 2011
Location: Athens & Chania,Greece
Posts: 143
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problems with sound when connecting to TV

Hello people i' trying to connect my laptop to my TV in order to watch movies.I use a vga to vga for the video (which works great).And an audio RCA cable.Which is something like this:

http://www.frontx.com/pro/c216_042p2.gif


Yet i get sound only from my laptop.Is there a special setting i need to do get the sound from the TV?

I have a lenovo X60.

Thanx in advance,

Sepuku.
Reply With Quote
  #2   (View Single Post)  
Old 2nd August 2011
jggimi's Avatar
jggimi jggimi is offline
More noise than signal
 
Join Date: May 2008
Location: USA
Posts: 3,886
Thanked 214 Times in 189 Posts
Default

1. You are using a headphone socket.

2. Use FAQ 13 first.
Reply With Quote
  #3   (View Single Post)  
Old 2nd August 2011
sepuku's Avatar
sepuku sepuku is offline
Real Name: Vizard Sepuku
Package Pilot
 
Join Date: Jun 2011
Location: Athens & Chania,Greece
Posts: 143
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok i have a "headphone socket"...what do i need to make it work properly? :/


All the inputs/outputs are unmuted if that's why you sent me to the FAQ.

I can't find something else relative in the FAQ with my issue.Can you be a little more specific if there's something that i missed? :/

Last edited by sepuku; 2nd August 2011 at 09:29 PM.
Reply With Quote
  #4   (View Single Post)  
Old 2nd August 2011
Daffy Daffy is offline
Fdisk Soldier
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 73
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had the same problem. No sound from headphone jack. Connect headphone jack and press Fn+F5.
Reply With Quote
  #5   (View Single Post)  
Old 3rd August 2011
jggimi's Avatar
jggimi jggimi is offline
More noise than signal
 
Join Date: May 2008
Location: USA
Posts: 3,886
Thanked 214 Times in 189 Posts
Default

I'm glad you found the FAQ, sepuku. It wasn't clear that you'd used it.
Reply With Quote
  #6   (View Single Post)  
Old 3rd August 2011
sepuku's Avatar
sepuku sepuku is offline
Real Name: Vizard Sepuku
Package Pilot
 
Join Date: Jun 2011
Location: Athens & Chania,Greece
Posts: 143
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Daffy View Post
I had the same problem. No sound from headphone jack. Connect headphone jack and press Fn+F5.
Thank you for your answer Daffy,Fn+F5 is For the Bluetooth and nothing changes.Still no sound.
Reply With Quote
  #7   (View Single Post)  
Old 3rd August 2011
sepuku's Avatar
sepuku sepuku is offline
Real Name: Vizard Sepuku
Package Pilot
 
Join Date: Jun 2011
Location: Athens & Chania,Greece
Posts: 143
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jggimi View Post
I'm glad you found the FAQ, sepuku. It wasn't clear that you'd used it.
Well since from my first post here everybody told me first to read the FAQ,i had no other choice. And yes it wasn't clear from my post that i had already searched the FAQ.My bad. Any other ideas of what could be wrong?
Reply With Quote
  #8   (View Single Post)  
Old 3rd August 2011
jggimi's Avatar
jggimi jggimi is offline
More noise than signal
 
Join Date: May 2008
Location: USA
Posts: 3,886
Thanked 214 Times in 189 Posts
Default

I don't think I've ever seen a dmesg from you; you might review it to see if you are using an azalia(4) sound driver. If so, you will want to review that man page for the discussion of specific mixer control widgets, and then review the many misc@ discussions on azalia configurations (there are many) and headphone use. Some are discussed the long thread that begins here:

http://marc.info/?l=openbsd-misc&m=124142566710458&w=2
Reply With Quote
  #9   (View Single Post)  
Old 6th August 2011
sepuku's Avatar
sepuku sepuku is offline
Real Name: Vizard Sepuku
Package Pilot
 
Join Date: Jun 2011
Location: Athens & Chania,Greece
Posts: 143
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well i think it's not an OBSD problem; i tried connecting my laptop with a bass amplifier and the sound work perfect!I think that in order to have the sound played from the TV i just need an aux cable!So i'm gonna try that and i will let you know.

Thanks to both of you once again for your help.
Reply With Quote
Old 9th August 2011
sepuku's Avatar
sepuku sepuku is offline
Real Name: Vizard Sepuku
Package Pilot
 
Join Date: Jun 2011
Location: Athens & Chania,Greece
Posts: 143
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

As i said to my previous post RCA cable was not the right cable; AUX cable was the one i needed.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recording sound with external sound card backrow OpenBSD General 5 21st August 2009 08:17 PM
pkgsrc pkg_add problems not connecting Mr-Biscuit NetBSD Package System (pkgsrc) 30 14th June 2009 11:28 AM
pkg_add problems with connecting Mr-Biscuit NetBSD Package System (pkgsrc) 2 26th May 2009 11:44 AM
Connecting to router wirelessly guitarscn OpenBSD General 16 21st January 2009 03:47 AM
Connecting to wireless router TomAmundsen FreeBSD General 19 25th August 2008 10:14 PM


All times are GMT. The time now is 12:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick