DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > FreeBSD > FreeBSD General

FreeBSD General Other questions regarding FreeBSD which do not fit in any of the categories below.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   (View Single Post)  
Old 6th June 2008
espenfjo espenfjo is offline
New User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Bridge VLAN + Catalyst

Hi!
Im trying to bridge(?) 2 VLANs on a FBSD box to make it act like a transparent FW. (All traffic should go from vlan1 to vlan2 through the fbsd box).
But i get no connection between the 2 VLANs.

The network looks like this:
VLAN1: (Internet-plug<->Catalyst)
FBSD: ([Bridge vlan1 and vlan2]<->trunk allowed vlan 1,2)
VLAN2: (Catalyst<->clients).

On the FBSD box things look like this:
Quote:
vlan2: flags=8942<BROADCAST,RUNNING,PROMISC,SIMPLEX,MULTI CAST> metric 0 mtu 1500
ether 00:10:5a:2d:ca:e0
media: Ethernet autoselect (100baseTX <full-duplex>)
status: active
vlan: 2 parent interface: xl1

vlan1: flags=8942<BROADCAST,RUNNING,PROMISC,SIMPLEX,MULTI CAST> metric 0 mtu 1500
ether 00:10:5a:2d:ca:e0
media: Ethernet autoselect (100baseTX <full-duplex>)
status: active
vlan: 1 parent interface: xl1
bridge0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1500
ether 6e:5d:ff:fe:db:f0
id 00:00:00:00:00:00 priority 32768 hellotime 2 fwddelay 15
maxage 20 holdcnt 6 proto rstp maxaddr 100 timeout 1200
root id 00:00:00:00:00:00 priority 32768 ifcost 0 port 0
member: vlan2 flags=143<LEARNING,DISCOVER,AUTOEDGE,AUTOPTP>
member: vlan1 flags=143<LEARNING,DISCOVER,AUTOEDGE,AUTOPTP>



int fa 0/18
switchport mode trunk
switchport trunk encapsulation dot1q
switchport trunk allowed 1,2,4
tcpdump -i vlan2 or -i vlan1 gives no traffic.

All inputs are very appreciated
Reply With Quote
  #2   (View Single Post)  
Old 6th June 2008
radcapricorn radcapricorn is offline
Port Guard
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 15
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Should vlan{1,2} interfaces not be up?
Reply With Quote
  #3   (View Single Post)  
Old 6th June 2008
espenfjo espenfjo is offline
New User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Haha, yeah, that seemed to be the problem. Thanks
But now ive faced another problem, i cant access the box from either vlan2 or 1.
Tried setting IP on both bridge0 and xl1(vlandev), but no change.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI Catalyst.... Does it work? echoblack OpenBSD Installation and Upgrading 10 17th June 2009 09:04 AM
Transparent bridge performance with PF northwoods FreeBSD General 3 30th January 2009 09:48 AM
PPPoE -> ADSL Router (Bridge) - Slow connect? DraconianTimes OpenBSD General 0 31st December 2008 01:07 PM
ftp-proxy on transparent bridge mswall OpenBSD Security 4 7th July 2008 01:30 PM
How to make it work with VLAN-trunking? Seb74 OpenBSD Security 4 28th June 2008 02:08 PM


All times are GMT. The time now is 10:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick