DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > OpenBSD > OpenBSD General

OpenBSD General Other questions regarding OpenBSD which do not fit in any of the categories below.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 8th July 2014
commodorejohn commodorejohn is offline
Real Name: John
Stubborn throwback
 
Join Date: Jun 2014
Location: Duluth, MN
Posts: 21
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I wouldn't be opposed to taking a stab at it, but A. I have no idea what is required/involved in that process, and B. as far as I can recall it compiled without incident, or nearly so (it definitely wasn't that hard.) I'll try re-compiling it just to be sure, though.
__________________
Computers: Amiga 1200, DEC VAXStation 4000/60, DEC MicroPDP-11/73
Synthesizers: Roland JX-10/MT-32/D-10, Oberheim Matrix-6, Yamaha DX7/FB-01, Korg MS-20 Mini, Ensoniq Mirage/SQ-80, Sequential Circuits Prophet-600, Hohner String Performer
Reply With Quote
Old 8th July 2014
jggimi's Avatar
jggimi jggimi is offline
More noise than signal
 
Join Date: May 2008
Location: USA
Posts: 4,215
Thanked 214 Times in 189 Posts
Default

Your timing for this is perfect, as ibara will be hosting a session on port creation at the NYC*BUG meeting in August.



http://daemonforums.org/showthread.php?t=8556
Reply With Quote
Old 8th July 2014
shep shep is offline
Fsck Surgeon
 
Join Date: May 2008
Location: Dry and Dusty
Posts: 707
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

I looked at the xcompmgr configurations at the Xenocara website for code that had to do with user permissions.. Unless compton was substantially simplified during the xcompmgr -> xcompmgr-dana -> compton forks, it likely will be a complex port. But If you like a challenge, go for it.
Reply With Quote
Old 24th December 2014
commodorejohn commodorejohn is offline
Real Name: John
Stubborn throwback
 
Join Date: Jun 2014
Location: Duluth, MN
Posts: 21
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Another issue I've discovered with this laptop is that it doesn't want to suspend/resume. When I try apm -S or apm -z, it goes into a suspend state and then refuses to come back; I have to hard-shutdown and then reboot it. In fact, the power management as a whole is kind of semi-broken; it won't power off correctly, either, it just resets the machine (CPU throttling works, though I suspect that's entirely internal to the CPU, and the display-brightness hotkeys work.) It also doesn't even notice the lid sensor, even though machdep.apmhalt and machdep.lidsuspend are both set to 1.

dmesg shows that it does recognize an ACPI device, it just doesn't actually work correctly for some reason:
Code:
acpi0 at bios0: rev 0
acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP SSDT
acpi0: wakeup devices C057(S5)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpiprt0 at acpi0: bus 1 (C046)
acpiprt1 at acpi0: bus 2 (C057)
acpiprt2 at acpi0: bus 0 (C045)
acpiec0 at acpi0
acpicpu0 at acpi0: C3, C2, C1, PSS
acpipwrres0 at acpi0: C16E, resource for C16A
acpipwrres1 at acpi0: C13E, resource for C16F
acpipwrres2 at acpi0: C185, resource for C184
acpipwrres3 at acpi0: C18C, resource for C186
acpipwrres4 at acpi0: C196, resource for C194
acpipwrres5 at acpi0: C0E7, resource for C0AB
acpipwrres6 at acpi0: C202, resource for C206
acpipwrres7 at acpi0: C203, resource for C207
acpipwrres8 at acpi0: C204, resource for C208
acpipwrres9 at acpi0: C205, resource for C209
acpitz0 at acpi0: critical temperature is 103 degC
acpitz1 at acpi0: critical temperature is 115 degC
acpitz2 at acpi0: critical temperature is 103 degC
acpibat0 at acpi0: C138 model "Primary" serial 00022 2014/10/27 type LIon oem "Hewlett-Packard"
acpibat1 at acpi0: C137 not present
acpiac0 at acpi0: AC unit online
acpibtn0 at acpi0: C13A
acpibtn1 at acpi0: C139
acpivideo0 at acpi0: C0D0
This wasn't much of an issue when it was still stuck on AC power, but now that I've got a battery for it, it'd be nice to be able to take it places and resume from a suspended session rather than having to cold-boot every time. Is there anything I can do to diagnose/fix this?
__________________
Computers: Amiga 1200, DEC VAXStation 4000/60, DEC MicroPDP-11/73
Synthesizers: Roland JX-10/MT-32/D-10, Oberheim Matrix-6, Yamaha DX7/FB-01, Korg MS-20 Mini, Ensoniq Mirage/SQ-80, Sequential Circuits Prophet-600, Hohner String Performer
Reply With Quote
Old 24th December 2014
ibara's Avatar
ibara ibara is offline
Spam Deminer
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 286
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Are you running -current on this? I would start there. I know 5.5 is still technically supported but you're not going to get these kinds of fixes backported there.
Reply With Quote
Old 24th December 2014
commodorejohn commodorejohn is offline
Real Name: John
Stubborn throwback
 
Join Date: Jun 2014
Location: Duluth, MN
Posts: 21
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No, I haven't upgraded to 5.6 yet. It's on my to-do list, but I figured I could put it off for a little longer if doing so wouldn't fix these issues; however, I see at least one entry about apmd and suspend/resume issues in the changelist, so I suppose I'd better get around to it...
__________________
Computers: Amiga 1200, DEC VAXStation 4000/60, DEC MicroPDP-11/73
Synthesizers: Roland JX-10/MT-32/D-10, Oberheim Matrix-6, Yamaha DX7/FB-01, Korg MS-20 Mini, Ensoniq Mirage/SQ-80, Sequential Circuits Prophet-600, Hohner String Performer
Reply With Quote
Old 24th December 2014
ibara's Avatar
ibara ibara is offline
Spam Deminer
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 286
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by commodorejohn View Post
No, I haven't upgraded to 5.6 yet. It's on my to-do list, but I figured I could put it off for a little longer if doing so wouldn't fix these issues; however, I see at least one entry about apmd and suspend/resume issues in the changelist, so I suppose I'd better get around to it...
You should really be updating to -current here and submitting bug reports from there if there are still issues.
Reply With Quote
Old 24th December 2014
commodorejohn commodorejohn is offline
Real Name: John
Stubborn throwback
 
Join Date: Jun 2014
Location: Duluth, MN
Posts: 21
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah, I'll upgrade and then get back to this. Give me a chance to get my partition layout optimized, anyway.
__________________
Computers: Amiga 1200, DEC VAXStation 4000/60, DEC MicroPDP-11/73
Synthesizers: Roland JX-10/MT-32/D-10, Oberheim Matrix-6, Yamaha DX7/FB-01, Korg MS-20 Mini, Ensoniq Mirage/SQ-80, Sequential Circuits Prophet-600, Hohner String Performer
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD Radeon card compatibility with the DragonFlyBSD Radeon driver. guitarfreak Other BSD and UNIX/UNIX-like 1 4th April 2014 01:47 PM
AMD Radeon cards supported by the Radeon driver for Current/5.5 guitarfreak OpenBSD General 3 4th April 2014 12:33 PM
2D Graphics acceleration in X virtuvoos OpenBSD General 10 18th October 2013 02:40 PM
HP/Compaq NX6110 Install mynameisjohn NetBSD Installation and Upgrading 5 5th April 2011 07:56 PM
Is 3d acceleration available with Intel GMA 3100 (AM64)? ghost77 FreeBSD General 5 12th January 2009 11:18 AM


All times are GMT. The time now is 06:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick