DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > OpenBSD > OpenBSD General

OpenBSD General Other questions regarding OpenBSD which do not fit in any of the categories below.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   (View Single Post)  
Old 2nd July 2014
varung90 varung90 is offline
New User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default OpenBSD Access Point

Hi,

I have installed OpenBSD on an embedded system (Soekris 4801) with a wireless card and I am trying to run it as an Access Point. I can see that the board has the driver and recognizes the card after doing:

Code:
dmesg | grep -i ath0
gives:

Quote:
ath0 at pci0 dev 14 function 0 "Atheros AR5413" rev 0x01: irq 11
ath0: AR 5413 10.5 phy 6.1 rf 6.3, FCC2A*, address 00:30:1a:46:0d:5b
I changed the /etc/hostname.ath0 file as follows:

Code:
up media autoselect mediaopt hostap mode 11g chan 1
inet 10.10.1.1
and restarted the networking interface:

Code:
sh /etc/netstart ath0
However, doing this gives the following message:

Quote:
WARNING: /etc/hostname.ath0 is insecure, fixing permissions
and then instantly reboots. The reboot cycle then continues forever exactly after the network is started. Any ideas on why this reboot might be happening? Is this a OpenBSD, driver, or a hardware issue?
Reply With Quote
  #2   (View Single Post)  
Old 2nd July 2014
jggimi's Avatar
jggimi jggimi is offline
More noise than signal
 
Join Date: May 2008
Location: USA
Posts: 3,674
Thanked 214 Times in 189 Posts
Default

Hello, and welcome!

If the "fixing pemissions" message repeats with each boot cycle, I would consider a hardware problem more likely than software, as the filesystem is not capable of setting the file mode to 640 ("-rw-r-----"). Boot in single user mode ("-s" in response to the "boot>" prompt), mount the filesystems ("# mount -a") and try a manual chmod(8) against the file. If the system reboots then and there, you will know it is neither the contents of the file nor the ath(4) driver.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Google details location services opt-out for Wi-Fi access point owners J65nko News 0 16th November 2011 09:53 AM
problems with wifi access point mayuka OpenBSD General 60 4th February 2010 10:29 AM
Wireless NIC for access point dewarrn1 FreeBSD General 1 15th September 2009 11:01 PM
Point-to-Point VPN + Firewall + Router (sorta) - What should I use? Bruco FreeBSD General 6 5th July 2008 11:09 PM
Configuring a wireless access point Serge FreeBSD General 6 6th June 2008 04:07 PM


All times are GMT. The time now is 02:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick