DaemonForums  

Go Back   DaemonForums > OpenBSD > OpenBSD General

OpenBSD General Other questions regarding OpenBSD which do not fit in any of the categories below.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1   (View Single Post)  
Old 21st January 2024
bedok bedok is offline
New User
 
Join Date: Jan 2024
Posts: 1
Default No gateway

Hello, I recently installed openbsd on my desktop. Everthing was working fine. I use usb tethring or mobile hotspot tk connect to internet on desktop. Usb tethering was working good. To use wifi I set everything up according to openbsd networking faq. After executing netstart I noticed that ifconfig status was acyive but I wasn't connected to internet . Also my desktop doesn't appear in mobile connected device list. I check with netstat that there was not gateway. When I try to ping an ip it says that can't asign requested address with 100% packet loss.I also check with another mobile(android 6 no ipv6) but its hotspot was working fine
Reply With Quote
  #2   (View Single Post)  
Old 21st January 2024
Head_on_a_Stick's Avatar
Head_on_a_Stick Head_on_a_Stick is offline
Real Name: Matthew
Bitchy Nerd Elitist
 
Join Date: Dec 2015
Location: London
Posts: 467
Default

Have you provisioned /etc/mygate, as per mygate(5)?

I think it's only needed if you're not using DHCP to assign IP addresses but you haven't given us any detail in respect of your specific configuration. It's usually best to share the full content of configuration files and the full output of any commands (along with the exact command used) rather than vague descriptions.
Reply With Quote
  #3   (View Single Post)  
Old 21st January 2024
frcc frcc is offline
Don't Worry Be Happy!
 
Join Date: Jul 2011
Location: hot,dry,dusty,rainy,windy,straight winds, tornado,puts the fear of God in you-Texas
Posts: 340
Default

Look at man page urndis also additional discussion on this forum concerning same..

In the past if i remember correctly i entered something like
# dhclient urndis0
# echo dhcp >/etc/hostname.urndis0

If above not related to your issue ignore as an attempt to help in something i have experienced before. My problem was that i could "ping" internet sites but not transfer data, that issue was corrected by my cell phone provider by adjusting internal phone settings, otherwise instructions provided by the man page etc have worked for me.

goodluck

Last edited by frcc; 22nd January 2024 at 01:12 PM. Reason: add, correct, modify
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My first Gateway and LAN having issues sharris General software and network 19 8th July 2010 11:37 PM
Another gateway box question windependence FreeBSD General 3 11th November 2008 09:15 PM
antivirus gateway milo974 OpenBSD Security 9 14th September 2008 04:02 AM
FreeBSD Gateway tad1214 FreeBSD Ports and Packages 4 11th July 2008 05:31 AM


All times are GMT. The time now is 06:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright © 2007-2010, the authors
Daemon image copyright ©1988, Marshall Kirk McKusick